+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

PREDSTAVITEV TIKOVIH KATETROV

20150225 predstavitev

20150225 predstavitevPo končani seji  U.O. DPIK  v sredo 25.02.2015 je strokovni sodelavec na terenu DO.TIK dipl. ekon. Vinko Starič predstavil  vrste katetrov, ki so namenjeni za čisto intermitentno samokateterizacijo in sicer:DO-Tik

1.Izboljšano verzijo že sedaj poznanih katetrov brez hidrofilnega nanosa blagovne znamke DO.TIK.

Sedaj imajo tudi katetri polirane atravmatske stranske luknje, ki bistveno zmanšujejo možnost poškodb sečnice in s tem pojav uroinfektov. Izdajajo se na naročilnico ZZZS pod šifro 924031136.

2.Iz skupine katetrov s hidrofilnim nanosom blagovne znamke Greencath, ki se izdajajo na naročilnico ZZZS pod šifro 924031197 sem predstavil dve vrsti:

2.1.Greencath, urinski kateter s hidrofilnim nanosom.Greencath

      Osnovne značilnosti:

Urinski enopotni kateter Nelaton iz PVC-ja, ki ne vsebuje ftalatov s hidrofilnim nanosom,  z dvema stranskima poliranima atravmatskima odprtinama, ki omogočata učinkovito drenažo brez zastojev. Minimalni ostanki hidrofilnega nanosa znotraj sečnice zmanjšujejo obremenjenost organizma. Barvni standardi za določitev velikosti urinskega katetra so upoštevani. Pakiranje je ravno. Enostavno odpiranje z označeno smerjo odpiranja, omogoča sterilno rokovanje oz. jemanje katetra iz ovojnine.

2.2. Greencath Soft+, urinski kateter z mehko konico in hidrofilnim nanosom

      Osnovne značilnosti:Greencath-Soft

Urinski enopotni kateter Nelatoniz PVC-ja, ki ne vsebuje ftalatov s hidrofilnim nanosom z mehko, fleksibilno konico, ki omogoča enostavno uvajanje, z dvema stranskima poliranima atravmatskima odprtinama, ki omogočata učinkovito drenažo brez zastojev. Minimalni ostanki hidrofilnega nanosa znotraj sečnice zmanjšujejo obremenjenost organizma. Barvni standardi za določitev velikosti urinskega katetra so upoštevani. Pakiranje je ravno. Enostavno odpiranje z označeno smerjo odpiranja, omogoča sterilno rokovanje oz. jemanje katetra iz ovojnine

Greencath-Soft-H2ONapovedal   je ​ tudi skorajšnjo dobavljivost  katetrov vrste  Greencath Soft+H2O s priloženo vrečko, ki je napolnjena s sterilno vodo.

​Vzorci predstavljenih katetrov so  na sedežu društva in so na razpolago vsem zainteresiranim članom ​društva!.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd