+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

ZIMSKA PRAVLJICA SLIKARJA GAŠPERJA

g1

g1V avli veledrogerije Salus v Ljubljani je naš priznani slikar Vojko Gašperut – Gašper 17. januarja odprl samostojno razstavo. Tokratna razstava nosi naslov »Zimska pravljica,« saj je slikar na dvajsetih slikah upodobil zimske motive. Od božične zvezde do teloha, ki spomladi svoje svetove odpre ob zaplatah snega.
Gašper je polnopravni član Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami in je imel že okrog sto samostojnih in več kod dvesto skupinskih razstav. Ta podatek nam pove, da je Vojko Gašperut naš najbolj ustvarjalni slikar.

g2 Ob otvoritvi je slikarja predstavila umetnostna zgodovinarka Anamarija Stibilj Šajn, kot likovna kritičarka pa njegova dela tudi ocenila.
Ljubitelje likovne umetnosti je v imenu družbe Salus nagovoril mag. Žiga Hieng in pripomnil, da družba deluje v dobro ljudi in da so ponosni, ker v njihovih prostorih z razstavo gostijo priznanega slikarja. Vendar ne samo z njegovo zimsko zgodbo na stenah, ampak tudi z njegovo življenjsko držo, ki presega omejitve, širi optimizem in bogati vsakega izmed nas.
Zimsko pravljico sta v kulturnem programu pričarala Dejan Pogorelec s kitaro in  Tanja Pirc z mandolino. Tanja in De
g3jan nastopata kot Duo Pianissimo, igrata pa tudi v znanem Orkestru Mandolina Ljubljana.
Lep kulturni dogodek je z izbranimi in tenkočutnimi besedami povezovala Katarina Ivančič iz Salusa. Z Gregorčičevo pesmijo Zimski dan, ki govori o zimski idili v pesmi, je povezala Zimsko pravljico Vojka Gašperuta, ki zimsko idilo pričara v slikah.

Ob zaključku je avtor slik predstavil ustvarjanje razstavljenih slik v olju na platno in pripomnil, da slikanje zimskih motivov zahteva veliko vaje in ustrezno mešanje barv. Ob tem se je zahvalil vsem, ki so omogočili otvoritev razstave.

Razstava je do 3. februarja na ogled vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 9. in 17. uro.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd