+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

Srečanja

Glede na to, da smo iz različnih krajev obalnih občin, vsakih toliko časa priredimo kakšno srečanje. Ponavadi združimo naša srečanja z Društvom paraplegikov severno – primorske regije, kar je že preraslo v tradicijo. Poleg sodelovanja z njimi zelo dobro sodelujemo tudi z DP ljubljanske pokrajine in DP iz Prekmurja. Da ne bi ostalo vse skupaj pozabljeno, smo tudi nekaj naših druženj dokumentirali.

Za naša srečanja predvsem izbiramo kraje, ki so prijazni nam invalidom glede arhitektonskih ovir in drugače. Naša stara primorska mesta so zaradi svojega zgodovinskega pomena težje dostopna. Najlepši izleti so zato v kraje, ki so bljižji naravi. Med njimi smo se že večkrat srečali na tolminskem, Vremski dolini, ribiških srečanjih itd… Vedno v naših srečanjih težimo k spoznavanju novih krajev in ljudi. Vsakoletno organiziramo srečanje v Semiču, kjer ima Zveza paraplegikov svoj Dom, ki je še posebej primeren in prirejen za srečevanje invalidov.

Paraplegiki pa se ne družimo samo v naravnem okolju, vendar tudi pri raznih drugih kulturnih prireditvah, ki v našem društvu niso redke. Ker je med nami, kar nekaj likovnih umetnikov se ob njihovih razstavah, v družbo vključujemo tudi drugi.

Previous

Next


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd