+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

STRIPI IZ ZLATE SERIJE

Datoteko si lahko shranite v računalnik ali jo berete prek browserja. Prijetno branje! Za .cbr datoteke je potrebno naložiti YACReader

Grupa TNT

Zbirka stripov Alan Ford

Alan Ford je italijanski strip, ki sta ga ustvarila Max Bunker (Luciano Secchi) in Magnus (Roberto Raviola), natisnjen od leta 1969. Strip je satirični prikaz klasičnih tajnih agentov, obremenjenih z nadrealističnim in črnim humorjem, ter sardonski sklicevanja na vidike sodobne italijanske in zahodne družbe.
(Wikipedija)

Smrtonosna Tumaka

Zbirka stripov Zagor

Zagor je glavni lik istoimenskega stripa, ustvarjenega po zamisli Sergia Bonnelija. Redno izhajajoče knjižice so svet ugledale leta 1961, gre pa za italijanski strip s kavbojsko tematiko. Dogajanje se odvija v Severni Ameriki okoli leta 1800. Zagorjev najboljši prijatelj je zabavni Chico, Mehičan obilnejše postave. Pravo ime glavnega lika se glasi Patrick Wilding; Zagor Te Nej je le nadimek, ki pomeni duha s sekiro. Strip v Sloveniji izhaja v Srbskem jeziku, a je med pripadniki vseh naših generacij eden najbolj priljubljenih italijanskih stripov.
(Wikipedija)

Blindirani vlak

Zbirka stripov Tex Willer

Tex je bel moški v zgodnjih štiridesetih in poglavar plemena Navajo . Njegovo indijski ime je nočna Eagle . Poglavar je postal, potem ko se je poročil z Lilith, hčerko vodje Rdeče puščice. Po smrti Rdeče puščice ga pleme Navajo izvoli za poglavarja. Texov najboljši prijatelj, ki ga spremlja na skoraj vsaki pustolovščini, je Kit Carson , starejši redar z indijskim imenom Silver Hair . Tu je še Texov sin iz zakona z Lilith, Kit Willer in indijski Tiger Jack.
(Wikipedija)

Juriš trapera

Zbirka stripov Veliki Blek

Veliki Blek je stripovski junak, borec za neodvisnost Amerike, ki se pojavlja v istoimenskem stripu, delu skupine avtorjev pod psevdonimom EsseGesse, v katerm so bili striparji Giovanni Sinchetto, Dario Guzzon in Pietro Sartoris. V originalu je strip izdajala založniška hiša Dardo, prvič pa je izšel 3. oktobra 1954.
(Wikipedija)

Komandant Mark

Zbirka stripov Komandant Mark

Dejanje stripa se odvija v Severni Ameriki med ameriško revolucijo (1775-1781). Poveljnik Mark je vodja skupine domoljubov, ki vodijo gverilsko vojno proti Angležem. Sedež njihovega odporniškega gibanja je trdnjava na jezeru Ontario . Zato se Markova vojska imenuje volkovi iz Ontarija. Poleg utrdbe na Ontarskem jezeru imajo še nekaj razpršenih po celotnem območju konflikta z Angleži.
(Wikipedija)


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd