+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

1. KOLO STRELJANJE – BERNAŠKOV MEMORIAL

Streljanje Videm19

Streljanje Videm19Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije 7. decembra 2019 pripravilo prvi krog strelske lige ZPS. Društvo je tekmovanje posvetilo občinskemu prazniku, ki ga Občina Dobrepolje praznuje 6. decembra, 5. decembru, ko je bilo ustanovljeno DP ljubljanske pokrajine in 3. decembru, Mednarodnemu dnevu invalidov. Društvo pa se je odločilo, da strelsko tekmovanje posveti tudi odličnemu in letos preminulemu strelcu društva Zlatku Bernašku. Zlatko ima pri društvu velike zasluge pri razvoju streljanja z zračnim orožjem. Tudi pri izredni strelski karieri naše zlate paralimpijke Veselke Pevec, ki jo je motiviral za streljanje in tudi materialno pomagal pri nakupu prve zračne puške. Zato naj bi to tekmovanje tudi v prihodnje ostalo njemu v spomin.
Na strelišču v Jakličevem domu na Vidmu se je za kar najboljše rezultate v streljanju s serijsko zračno puško pomerilo 29 strelcev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze. Med njimi tudi strelka Veselka Pevec, ki je tekmovala v ekipi DP Ljubljana. Pet strelcev je tekmovalo tudi v streljanju zračno pištolo. Tekmovanje sta vodila sodnika Janez Kaplan in Matej Nose ter organizator Jože Kaplan, ki je skrbel za vnos in izračun rezultatov. Tekmovanje je štelo za uvrstitve tako v ekipni kot tudi v posamični konkurenci.
V ekipni konkurenci je prvo mesto suvereno osvojila DP Murska Sobota (1.088), na drugo mesto se je uvrstila ekipa strelcev iz DP Maribor (1.038), na tretje pa DP Ljubljana (970). Četrta je bila DP Novo mesto (965), peta DP Koper (952), šesta pa DP Celje (896).
V najmočnejši skupini SH1 je v posamični konkurenci, kjer strelci streljajo brez naslona, bil najboljši Franc Jožef – DP-MS (364), drugo mesto je osvojil Franc Pinter DP-MB (361), tretje pa Zdenko Lilek – DP-MB (348).
V posamični konkurenci SH2, kjer strelci tetraplegiki tekmujejo z naslonom, so prva tri mesta osvojili strelci DP Murska Sobota. Najboljši rezultat je dosegel Leon Jurkovič (368), drugi je bil Slavko Dunaj (356), tretji pa Venčeslav Bezjak (348).
Naša paraolimpijka Veselka Pevec je s 348 krogi osvojila četrto mesto.
Med strelci v streljanju z zračno pištolo je bil najboljši Anton Bavec (358) DP-LJ, drugi je bil Metod Zakotnik (259) DP-KR tretji pa Henrik Plank (233) DP-CE.
Ob razglasitvi rezultatov je strelce nagovorila predsednica Društva ljubljanske pokrajine Mirjam Kanalec, čestitala strelcem za dobre rezultate, županu Občine Dobrepolje Igorju Ahačevčiču pa izrekla tudi ob občinskem praznovanju. S pozdravnim nagovorom in čestitkami se ji je pridružil tudi župan, izrazil zadovoljstvo ob dobrem sodelovanju in za najboljše v spominskem tekmovanju podelil praktične nagrade društva.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd