+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

12. MEDNARODNI »DAN BREZ VOZIČKA«

dan brez

VIDEONa Mestnem kopališču Slovenske Konjice je 10. julija 2015 potekala že 12. tradicionalna mednarodna prireditev »Dan brez vozička«. Srečanje je v sodelovanju s dan brezPlavalnim klubom Slovenske Konjice in podpori Občine Slovenske Konjice in Zveze paraplegikov Slovenije, pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske.
Udeleženci dogodka so lahko preizkusili novosti na področju opreme, ki služi tako potapljanju kot tudi premikanju pod in nad vodo, do novosti, ki jih na konjiškem kopališču še ni bilo. Med njimi tudi premierna predstavitev podvodne fotografije s SeaCam ohišjem visokega cenovnega razreda.
Najbolj zagreti potapljači so se preizkusili tudi v potapljanju z rekreativnim rebreatherjem Poseidon, ki jim ga je predstavil inštruktor tehničnega potapljanja Črt Starc. Največ zanimanja med potapljači pa je bila vožnja s podvodnim skuterjem Bonex, s katerim lahko potapljači dosegajo hitrost do 67m/min. Udeležba je bila letos še večja, saj so se srečanju pridružil tudi potapljači iz Hrvaške ter iz Bosne in Hercegovine.
Med potapljači je bil tudi član DP jugozahodne Štajerske Grega Habe, ki so ga k prvemu potopu nagovorili izkušeni potapljači.Številnim udeležencem je dobrodošlico zaželel tudi župan Slovenskih Konjic Miran Gorinšek.
Vir: DPJZŠ,


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd