+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

12. MEDNARODNO TEKMOVANJE V HITROPOTEZNEM ŠAHU-SEMIČ

Zveza paraplegikov Slovenije je pod pokroviteljstvom Občine Semič 19. aprila 20234 gostila 12. mednarodno tekmovanje v hitropoteznem šahu, ki je potekalo v Kulturnem centru Semič. Turnirja so se udeležile tri slovenske ekipe, tri zasedbe pa so bile iz Bosne in Hercegovine. Prav gostje so se najbolj izkazali in so osvojili prvo mesto s petimi zmagami. Med domačimi ekipami se je najboljše odrezala ekipa Zveza paraplegikov Slovenije 1.
Končni vrstni red:
1. R BiH Banja Luka
2. R BiH Federacija Zenica
3. Zveza paraplegikov Slovenije 1
4. Zveza paraplegikov Slovenije 3
5. R BiH  Brčko District
6. Zveza paraplegikov Slovenije 2
Za nemoten potek tekmovanja je skrbel arbiter Marko Jurič.

Druženje in šport
„Tekmovanje je potekalo v prijetnem ambientu Kulturnega centra Semič, sodelovalo je šest ekip. V prihodnje si želimo še širše mednarodne konkurence. Sicer pa je tekmovanje sovpadlo tudi s 16. aprilom, dnevom slovenskih paraplegikov,“ je bil z izvedbo tekmovanja zadovoljen Gregor Gračner, vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije. „Z ekipo smo zasedli 4. mesto, sam pa sem dobil tri partije od petih. A rezultat ni najpomembnejši, bolj šteje to, da smo odigrali, se pogovorili in podružili,“ pa je v imenu šahistk in šahistov povedal domačin Dominik Lozar.
Zveza paraplegikov Slovenije že vrsto let dobro sodeluje z Občino Semič. Letos mineva 40 let, odkar nam je znana zdravniška družina Derganc leta 1983 prav v Semiču podarila svojo domačijo. V tem domu sedaj izvajamo posebne socialne programe. Prav s pomočjo TIC Semič in ostalih turističnih deležnikov želimo naše kapacitete ponuditi tudi širši javnosti.
„Paraplegiki so del Semiča. Mi skupaj bivamo, ustvarjamo, sodelujemo na različnih prireditvah. Smo eno. Veseli smo, ker so paraplegiki tu našli svoj prostor, da si oddahnejo in naberejo novih moči. Že 40 let sobivamo skupaj. Želim si, da bi še naprej tako dobro sodelovali. Skupaj smo v sklopu evropskega projekta uredili učni vrt, ki ga zdaj nadgrajujemo z zeliščnim vrtom,“ je ob tej priliki povedala Polona Kambič, županja Občine Semič.
„Županja občine Semič Polona Kambič je izpostavila dobro in zgledno sodelovanje z Zvezo paraplegikov Slovenije,“ je še dodal Gregor Gračner, ki je ob tem spomnil na skorajšnji jesenski dogodek. Sekcija ročnih kolesarjev bo 16. septembra na kolesih povezala tri belokranjske občine: Črnomelj, Metliko in Semič. V ekipi ročnih kolesarjev bo tudi paralimpijec Anej Doplihar.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd