+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

6. REDNA SEJA UPRAVNEGA ODBORA ZVEZE

upodbor

V prostorih Zveze paraplegikov Slovenije je 26. marca 2013 potekala 6. redna seja Upravnega odbora Zveze. Člani UO so po sprejetju zapisnika prejšnje seje in poročilu Nadzornega odbora pregledali bilanco stanja in bilanco uspeha za leto 2012. Oba dokumenta izkazujeta, da je naša organizacija kljub splošni krizi v preteklem letu 2012 uspešno in gospodarno poslovala. To potrjuje tudi podatek, da so bili prihodki višji od dohodkov. Člani UO so po razpravi potrdili vsa revidirana poročila.
Dom paraplegikov na morju je bila osrednja točka dnevnega reda. Vlogo doma in aktivnosti, ki se bodo v njem odvijale v letošnjem letu je predstavil novi direktor Damjan Hovnik, člani UO pa so prisluhnili tudi poročilu Nadzornega sveta.upodbor
Prvo lopato smo v Pacugu zasadili že leta 1998, vendar doma do danes še nismo uspeli dograditi. Vzrok? Denar! Manjka nam še nastanitveni objekt.
Posloivanje Zveze je predstavila Cvetka Perme (levo)Toda v letošnji poletni sezoni načrtujemo pomemben korak. Del obnovitvene rehabilitacije bomo namreč v poletnih mesecih v manjših skupinah izvajali tudi v Domu paraplegikov v Pacugu. V ta namen smo že opremili fizioterapijo, za masažo in razgibavanje pa zagotovili fizioterapevtko. V programu hidroterapije bo vključena biserna kopel, v bazenu pa ob spremstvu fizioterapevta še tako imenovana individualna watqi terapija.
Za nemoten potek obnovitvene rehabilitacije v Pacugu smo opremili tudi kuhinjo, zagotovili kuharico, sobarico, natakarico in reševalca iz vode. V teku so dela pri razširitvi prostora ob bazenu za sončenje, priskrbeli pa bomo še nekaj višjih ležalnikov z blazinami za težje gibalno ovirane tetraplegike.
Verjamemo, da bo veliko naših članov izbralo slednjo možnost, zato se bodo ponovne obnovitvene rehabilitacije na morju udeležili tisti člani, ki se bodo prijavili prvi. S kombi prevozi bo do bližnjih kopališčih omogočeno tudi kopanje v morju.
O poteku letošnje obnovitvene rehabilitacije je Upravni odbor seznanil vodja Janko Zupan. Poleg obnovitvene rehabilitacije v Pacugu bomo v letošnji program vključili še Terme Dobrna, Zdravilišče Radenci in Terme 3000. Povemo pa naj, da bo v nekaterih zdraviliščih določene usluge treba doplačati.
V nadaljevanju seje je o smernicah in viziji Programa prebivanja in prilagajanja okolju člane UO seznanil arhitekt Matjaž Planinc. Omenil je naše objekte za izvajanje obnovitvene in socialne rehabilitacije ter osnovna strateška izhodišča za obdobje 2012 – 2016. Nato so člani UO izbrali in predlagali kandidate, ki naj bi v organih upravljanja Zveze za šport invalidov Slovenije v naslednjem mandatnem obdobju, zastopali našo organizacijo.
Najboljša med vsemi kegljači


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd