+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

BOMO TUDI PARAPLEGIKI IN TETRAPLEGIKI JADRALI?

jadr

Zvezo paraplegikov Slovenije je 20. oktobra 2016 obiskal predstavnik Jadralnega kluba Bohinj z željo po skupnem sodelovanju in morebitnem soustvarjanju jadrnove športne panoge – jadranje na mirnih vodah. Omenjeni klub se je v letošnjem letu povezal z britansko zvezo (www.ukassociation2-4mr.co.uk/ ) za izdelovanje mini jadrnic in ugotovili, da so tovrstne jadrnice primerne tudi za športno aktivnost invalidov.
V Veliki Britaniji je ta športna disciplina že uveljavljena in tudi zelo uspešna, saj so na letošnjih Paraolimpijskih igrah v Riu osvojili bronasto medaljo. V tej športni panogi namreč  lahko neinvalidni in invalidni jadralci enakovredno tekmujejo.
Jadrnica bohinjskega kluba MINI 12, ki je dolga 3,85 metrov, je zasnovana za tekmovanje invalidov paraplegikov in tetraplegikov, ker je v njej sedež  z naslonjalom, upravljanje jader pa na dosegu rok. V klubski lasti imajo šestnajst jadrnic, s katerimi prirejajo tekmovanja za podjetja in gostujoče jadralne klube. Če bomo ustanovili novo športno panogo bo Jadralni klub Bohinj za naslednjo sezono pripravil dve jadrnici z ročnim upravljanjem. S tem bi lahko začeli uresničevati idejo o jadranju na mirnih vodah.
Občina Bohinj je v letošnjem letu uredila prostore za vodne športe, kjer imamo svoj pomol, poleg tega pa sta na območju »Pod Skalco« še dva pomola, primerna za dostop invalidnim jadralcem.
V maju 2017 bo Jadralni klub Bohinj pripravil za nas predstavitev jadranja, bodoči jadralci paraplegiki in tetraplegiki pa se lahko že sedaj prijavijo na E-naslov – gregor.gracner@zveza-paraplegikov.com.

PREDSTAVITEV


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd