+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

DELAVNICA ZA OSEBNE ASISTENTE

dp asis1

Razbremenitvene tehnike za obvladovanje stresa na delovnem mestu in doma
dp asis1
Zveza paraplegikov Slovenije je 3. novembra 2016 za zaposlene osebne asistente pripravila delavnico z naslovom Razbremenitvene tehnike za obvladovanje dp asis2stresa na delovnem mestu in doma. Zaradi prostorske stiske v prostorih Zveze smo delavnico organizirali v veliki dvorani URI-Soča, saj se je v letošnjem letu število naših osebnih asistentov in zaposlenih, ki so v program vključeni preko javnih del, povzpelo že na 65. Po uvodnem nagovoru predsednika Zveze Daneta Kastelica in strokovne vodje programa Osebna asistenca Špele Šušteršič, so osebni asistenti z izvajalkami delavnice, doktorandkama zakonske in družinske terapije, Aljo Stvarnik in Marijo Remškar, pričeli z intenzivnim delom. Udeleženci so na delavnici aktivno prepoznavali in krepili lastne naravne sposobnosti za prožno soočanje s stresnimi okoliščinami in za ustvarjalno, odprto odzivanje nanje. Po zaključku so asistenti delavnico zaključili s pozitivnimi odzivi. Vsekakor bomo podobne delavnice še ponovili. Tokratno smo organizirali v okviru projekta »Varovanje zdravja osebnih asistentov«, ki ga je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

E: dpik.koper@gmail.com