+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

DRŽAVNO PRVENSTVO V SMUČANJU

thumb_smucanje-z1.jpg

Lepšega dne kot je bila sreda 4. februarja si organizatorji res niso mogli zamisliti, pa čeprav je dan prej tako kot celo Slovenijo, tudi Krajnsko Goro zasul sneg. Rodil se je prekrasen sončen dan v pravi zimski idili. Toda kranjskogorski smučarski delavci so takorekoč preko noči dodobra pripravili veleslalomsko progo, da smo lahko izvedli to naše prvo smučarsko tekmovanje. thumb_smucanje-z1.jpg

Prav tako so se v dobrih pogojih po beli strmini smučišča Brsnina prvikrat z monoski smučko spustili tudi tisti naši člani, ki jih privlači vijuganje po belih pobočjih. Verjetno bodo to naši bodoči rekreativni ali celo tekmovalni smučarji. To še posebej velja za Boruta Severja, ki je prvikrat sedel v monoski, se nekaj časa »lovil,« nato pa se ob asistenci že podal na vlečnico in se spustil po blagi in lepo urejeni strmini Brsnine. Prve uspešne kristjanje je opravil tudi Boštjan Ceglar.
Tekmovalci so se pod vodstvom trenerja smučarske invalidske reprezentance Bojana Kavčiča po veleslalomski progi spustili kar nekajkrat, najboljši skupen rezultatobeh postavitev pa je določil prvega veleslalomskega zmagovalca za pokal ZPS. Ob odsotnosti naših najboljših veleslalomistov Žige Breznika in Gala Jakiča, ki tekmujeta v Evropskem pokalu, je pokal ZPS osvojil Edo Ješe, drugi je bil Gregor Gračner, tretji Jani Učakar, četrti pa član našega društva Matjaž Ćerne.
Tekmovale so tudi naše spremljevalke iz Visoke šole za zdravstvo Mateja, Irina in Neža ter smučarke iz smučarskega kluba iz Radovljice Tanja, Andreja in Manca. Zmagala je Mateja, druga je bila mama našega tekmovalca Matjaža Marta Černe, tretja pa Neža.
Po končanem tekmovanju in preizkusnih vožnjah so se vsi udeleženci belega invalidskega »cirkusa« zbrali v hotelu Larix, kjer so slovesno podelili prvi pokal ZPS in vse povprek analizirali prve rezultate in vtise prvega tekmovalnega dne in demonstracijskih voženj
Trener Bojan Kavčič je na video posnetku pokazal tudi vožnje tekmovalcev in opozoril na napake, ki jih tekmovalci največkrat ponavljajo.
Tekmovanje je spremljala tudi Gorska reševalna služba iz Kranjske Gore, našemu prvemu smučarskemu dogodku pa so nekaj pozornosti posvetili tudi mediji.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd