+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

DRUGI KROG IN MEDNARODNI NOVOLETNI ŠAHOVSKI TURNIR

sah-ponikve

FOTOGRAFIJEDruštvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je 6. decembra v prostorih Zavoda Prizma v Ponikvah pripravilo novoletni mednarodni šahovski turnir, ki sta se ga udeležili tudi ekipi iz Banje Luke in Brčkega ter šahisti zavoda. To je bil hkrati tudi drugi krog šahovske lige pri Zvezi paraplegikov Slovenije. Organizatorji so tokratno tekmovanje posvetili mednarodnem dnevu invalidov in občinskemu prazniku, ki ga Občina Dobrepolje praznuje 6. decembra.
Po pozdravnem nagovoru pomočnika direktorice zavoda Nenada Kondiča in sodnikovih navodilih se je po pravilih FM-FIDE začelo tekmovanje. V sedmih krogih so se po švicarskem sistemu za pokal občine potegovale ekipe 32 šahistov in tri šahistke. Osvojene točke so štele za uvrstitve tako v posamični kot ekipni konkurenci. Igralci so za razmišljanje in poteze imeli na voljo deset, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst minut.sah-ponikve
V ekipnem tekmovanju je prvo mesto in zmagovalni pokal občine osvojila ekipa Banje Luke (16), drugo ekipa DP ljubljanske pokrajine (16), tretje DP Istre in Krasa (13), četrto DVZ (12,5), peto PRIZMA (10,5), šesto DP jugozahodne Štajerske (10), sedmo DP severne Štajerske (8,5) osmo pa DP Prekmurja in Prlekije (5,5)
V posamični ženski konkurenci je zlato kolajno osvojila Nada Marušić (4,5) BL, srebrno Jožica Kerč (4) DP-CE, bronasto pa  Anica Radej (2,5) DP-NM.
V konkurenci šahistov je prvo mesto in zlato kolajno osvojil najboljši šahist med paraplegiki Edo Planinc (6,5) DP-LJ, drugi je bil Slavko Ivković (6) BL, tretji, Momčilo Soprenić (5,5) BL, četrti Jakob Škantelj (5,5) DP-LJ, peti Franc Vehovar (5) DVZ, šesti pa Benjamin Žnidaršič (5) DP-KP.
Kolajne so prejeli tudi najboljši trije šahisti – stanovalci doma – Anton Pirnat (4),Jože Pekolj (3,5) in Mustafa Umić (3).
Ob razglasitvi rezultatov je udeležence turnirja nagovoril predsednik društva Gregor Gračner, šahistkam in šahistom čestital za borbeno igro in dosežene rezultate, čestital županu  Janezu Pavlinu ob občinskem prazniku in se občini Dobrepolje zahvalil za podporo pri organizaciji zdaj že tradicionalnega novoletnega turnirja. Za gostoljubje in podporo se je zahvalil tudi Zavodu Prizma, zahvalo pa namenil tudi šahistom iz BiH, ki se zadnja leta udeležujejo tega turnirja.
Pokale in medalje je zmagovalnim ekipam in zmagovalcem v posamični konkurenci podelil župan Janez Pavlin. Pokale je za dobro sodelovanje podelil tudi ekipi iz Banje Luke in ekipi iz Brčkega. Pripomnil je, da rezultati niso tako pomembni kot mednarodno sodelovanje, druženje in izmenjava izkušenj.
Tudi tokrat so organizacijske niti odlično pripravljenega novoletnega turnirja, oz. II. šahovskega kola bile v rokah Zlatka Bernaška, tekmovanje pa je brez večjih zapletov vodil arbiter Marko Jurič.

 

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd