+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

GAL JAKIČ TRETJIČ ZAPORED PRVI

dpik 1smucanje1 2017

REZULTATI Na smučiščih Rogle je od 24. do 26. januarja 2017 v organizaciji Zveza paraplegikov Slovenije potekal deveti smučarski kamp. Tudi tokratno tradicionalno druženje smučarjev paraplegikov in tetraplegikov ter študentk prostovoljk Zdravstvene fakultete, je v obliki najema sedmih monoskijev znanega avstrijskega proizvajalca dpik 1smucanje1 2017Praschberger, podprla Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite. Z najemom monoskijev namreč omogočimo vijuganje po belih strminah tudi tistim našim članom, ki svojih še nimajo. Monoskiji so namreč dokaj dragi pripomočki, ki si jih kljub veliki želji marsikateri naši člani ne morejo privoščiti. S tem so prikrajšani za zimske radosti, toda smučanje je bil že od nekdaj drag šport, za smučarje paraplegike in tetraplegike pa sploh.
Smučišči Planja in Mašin žaga, na katerih so udeleženci kampa trenirali, sta prvi in drugi dan nudili resnično idealne pogoje. Naši smučarji so doživeli pravo zimsko pravljico z vsemi užitki v prelepi zasneženi naravi. Po krajšem jutranjim posvetom so trenirali v dopoldanskem in popoldanskem času. Ves čas so bile z njimi študentke tretjega letnika delovne terapije Zdravstvene fakultete in njihova mentorica Alenka Plemelj prof. def. Izkušene smučarke so ob morebitnih padcih ali začetnih težavah hitro priskočile na pomoč, prav tako pa tudi velika poznavalka smučanja na monoskijih Nika Šuc.
Smučanje z monoskijem le ni tako zahtevno kot zgleda na prvi pogled, res pa je, da ga tisti smučarji, ki so smučali že pred poškodbo, veliko lažje osvojijo. Smučarski kamp že nekaj let privlači tudi smučarje iz Hrvaške, med njimi tudi tetraplegika Zdravka Lakiča iz Reke, ki odlično smuča tudi na vodi.
Tretji dan kampa je bil namenjen preizkušnji v veleslalomu na progi Mašin žaga. Tako smučarji v monoskijih kot spremljevalci in nekateri svojci so progo prevozili trikrat, za končni rezultat pa sta štela dva teka. Prehodni pokal Zveze paraplegikov Slovenije je že tretjič zapored osvojil Gal Jakič (47,78), na druge stopničke se je povzpel Gregor Gračner (49,87), na tretje pa Jani Učakar (53,32). Med spremljevalci je bil prvi Aleksander Bratina (40,24), drugi Rajko Brus (40,96), tretji pa Sebastjan Bajde (45,38). Že nekaj let pa zaključek kampa s tekmovanjem v veleslalomu spremlja slabo vreme. Tudi tokrat je bilo tako; nizke temperature z rahlim sneženjem in meglo. Medalje je najboljšim podelila Alenka Plemelj, prehodni pokal pa Nika Šuc.
Za merjenje in izračun rezultatov je skrbela strokovna služba Rogla, za organizacijo in izvedbo kampa pa vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner, Alenka Plemelj, Nika Šuc, Peter Osterveršnik in Gal Jakič.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd