+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

JOTA FEST V GORIŠKIH BRDIH-ZMAGALA NAŠA EKIPA

Sončno nedeljo 12.maja so si člani severno Primorskega društva paraplegikov zamislili organizacijo piknika imenovanega »Jota fest«

Letos je »Jota fest« doživela svojo drugo izvedbo in prvič se je letos pridružila tudi naša ekipa društva paraplegikov Istre in Krasa.

Lokacijo je bila v prostorih Mladinskega društva Hum, ki leži v osrčju prelepih Brd. Njihova letna kuhinja pa se je izkazala kot nalašč za izvedbo kulinaričnega dogodka.

Zbiranje je bilo ob 10h dopoldne in kmalu zatem so se tekmovalci podali k pripravi osnovnih sestavin. Pridno so lupili krompir, čebulo in pripravljali vsak svoje skrivne sestavine. Moški del naše ekipe iz Obale in Krasa je za dober začetek dneva pogostil s »feto pršuta«-mjam. Tisti, ki nismo kuhali, so ob kozarčku rujnega opazovali dogajanje in uživali ob opojnih dišavah.

Da bi ob čakanju, da se jota skuha ne bili lačni, nam je  Goriški šofer Matej spekel in postregel čevapčiče in ostale dobrote iz žara, za sladico pa je Tadeja skuhala še puding prelit z smetano.

Za glasbeno spremljavo pa so fantje in punce v živo zaigrali in zapeli. To pa ni bilo kar tako, saj so imeli pravi pravcati bend z ozvočenjem vred. Jože je zaigral na harmoniko, Marjan in Janez pa na kitari, prvi vokal pa je pripadal Nadji.

Kuhanje je spremljala tudi prav posebna gostja Tanja, sicer predstavnica Tika iz Kobarida. V vmesnem času je predstavila izdelke Tika in vsakemu od individualno odgovorila na naša vprašanja.

Ob vsem tem pestrem dogajanju pa se je tudi jota počasi skuhala. Vse lonce smo prestavili v kuhinjo, kjer so pripravili 6 oštevilčenih krožnikov, ki so jih nato postavili pred 4 člansko žirijo, ki so jo sestavljali nevtralni kandidati, kateri niso imeli nič opraviti s kuhanjem. Prvi je joto preizkusil Branko, pa Nadja, Mile in nazadnje še gostja predstavnica Tika iz Kobarida Tanja. Vsak član komisije je vsako od jot ocenil z oceno od ena do pet in na koncu smo dobili rezultate, ki so bil zelo tesni. Prvi dve sta imeli izenačeno število točk, tako da je morala komisija po dodatnem posvetu izbrati zmagovalno joto.

Zmagovalci drugega »Jota festa« smo tako postali predstavniki Obale in Krasa v zasedbi Anka, Janez in Damijan, drugo mesto je pripadlo Tadeji – ženi predsednika Goriške, tretje mesto pa je osvojila Margerita članica goriške skupaj z asistentom Žigom.

Poudariti je potrebno, da so zmagovalci prav vsi, saj je bila vsaka jota sama po sebi odlična in žirija je imela zelo težko delo, da se je odločila. K sreči je v žiriji bila tudi Nadja, ki je dolgoletna kuharica in je ostale člane malo podučila, kako se ocenjuje poleg okusa tudi izgled in sestavo….

Udeleženci so se po končanem pokušanju komisije, kar zapodili na jote in lonci so se hitro praznili. S polnimi želodčki so tekle zanimive debate in komentarji.

V tem času pa je Matej spekel še slastne palačinke z marmelado in nutelo, kar je bila pika na i uspešnemu in slastnemu dogodku.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd