+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

KLOBASARJENJE 2019 V KOBARIDU

Klobasarjenje Kobarid19

Klobasarjenje Kobarid19FOTOGRAFIJE Ročni kolesarji Zveze paraplegikov Slovenije, so bili vabljeni na tradicionalno Klobasarjenje, ki se je odvijalo 25.5.2019 v Kobaridu. Letošnje srečanje je organiziralo Društvo paraplegikov severne Primorske v sodelovanju s TIK d.o.o iz Kobarida.

Podjetje TIK d.o.o. je vsem paraplegikom dobro poznano in uspešno slovensko podjetje, kateraga poznamo predvsem po zelo dobro izdelanih urinskih katetrih in ostalih medicinskih pripomočkih.

Letošnji dogodek se je odvijal v Kobaridu, kjer smo se zbrali vsi prijavljeni ročni kolesarji. Najštevilčnejši so bili tisti z električnim pogonom za invalidski voziček, bili so pa tudi pravi kolesarji z ročnimi kolesi. Zbralo se nas je okrog 20 udeležencev, ki se ni ustrašilo ne najboljše vremenske napovedi.

Ob prihodu so nas predstavniki TIK-a najprej lepo sprejeli in nam na kratko predstavili in pokazali njihovo proizvodnjo in izdelavo samih katetrov.
Po predstavitvi in prigrizku smo pogledovali v nebo kjer ni bilo nič kaj obetavno, a vseeno smo se odločili da startamo. Najprej smo se odpravili skozi Kobarid, mimo Kobariškega muzeja, čez Napoleonov most, kjer smo občudovali reko Sočo. Nato smo pot nadaljevali v smeri Tolmina ob reki Soči, do naslednje vasice, kjer nas je presenetil dež. Domačini so nas usmerili pod streho ter nam nudili zavetje, mi pa smo v upanju na boljše vremenske pogoje čas izkoristili za prijetno druženje. Najpogumnejši so se po dežju vrnili do Kobarida s kolesi in vozički, ostali pa s kombiji, kjer nas je pričakala lepa pogostitev s strani TIK-a. Dobra družba, hrana in pijača so pripomogli k lepemu zaključku dneva, kljub dežnim kapljam.

Tako smo zaokrožili še en dogodek v letošnjem letu. Vse zahvale gredo soorganizatorju podjetju TIK d.o.o. in pa vsem udeležencem.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd