+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

KULTURNI PRAZNIK Z LIKOVNO KOLONIJO

Kolonija Podcerkev19

Kolonija Podcerkev19Zveza paraplegikov Slovenije je v sodelovanju z Zavodom Ars Viva od 8. do 10. februarja 2019 v Youth Hostel v Podcerkvi pripravila likovno kolonijo.
Likovniki so pod mentorstvom Jožeta Potokarja – Cvrča svoje znanje za natečaj Zlate palete 2019 nadgrajevali iz osnovnih tehnik: grafike, risbe in akvarela. Hkrati pa so se med drugim seznanili tudi s tiskanjem grafike – linorez, jedkanici in suhi igli.Tehnika suha igla
V sklopu likovne kolonije je potekala tudi kulturna prireditev »Pomen kulture v odnosu do sočloveka,« ki ga je z besedami lepo opisal pisatelj Ivan Sivec. V uvodnem nagovoru je Janez Komidar – župan občine Loška dolina poudaril pomen kulturnega praznika, za popestritev in obogatitev Prešernovega dne pa je poskrbela glasbena skupina Frondo and the Suzukies s svojo priredbo Zdravljice in drugimi glasbenimi vložki.
Na koloniji so bili prisotni člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami – Dragica Sušanj, Željko Vertelj in Beno Žnidaršič ter drugi slikarji Likovne sekcije Zveze – Anka Vesel, Lučka Kocjančič, Miran Jernejšek, Klavdij Leban in vodja likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije Metod Zakotnik. Sodelovali so tudi slikarji drugih likovnih društev.
Za dobro počutje so poskrbele – Ivanka, Jelka, Nežka in Brigita.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd