+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LIKOVNA DELAVNICA ANKARAN 2007

Društvo paraplegikov Istre in Krasa (DPIK) je 25. SEPTEMBRA 2007 v sodelovanju s koprsko občino, hotelskim podjetjem Adria Ankaran in Javnim skladom RS za ljubiteljsko kulturno dejavnost, organizirali že tretjthumb_ankaran1.jpgo likovno delavnico v obmorskem okolju. Delavnice, katero je vodil likovni pedagog Rajko Čauševič se je udeležilo 30 slikarjev iz celotne Slovenije in sicer iz petih invalidskih in štirih ne invalidskih organizacij. Po besedah referenta za kulturo pri DPIK Benjamin Žnidaršiča, so slikarji dali poseben poudarek razvoju domišljije in izmenjavi izkušenj med slikarji. Slikali so na temo morje.

»Težimo k temu, da udeleženci pod mentorskim vodstvom likovne naloge rešijo na čimbolj ustvarjalen, samosvoj način. Vemo, da je v sodothumb_ankaran2.jpgbni šoli življenja prav razvijanje ustvarjalnosti velikega pomena. Skozi izzive in čeri sodobnega sveta se bodo najbolje prebili tisti, ki bodo reševali probleme na ustvarjalen način. Pri likovnem izražanju mentorji spodbujajo udeležence, da vnesejo v likovno delo tudi svoje bogato čustveno doživljanje, je za PN povedal Benjamin Žnidaršič.

Delavnice organizirajo vsak mesec na drugem koncu Slovenije z namenom, da invalidi spoznavajo nove kraje in prijatelje, ki so jim kasneje v veliko pomoč  pri vsakdanjem življenju. Kamp v Ankaranu je po Žnidaršičevih besedah idealen kraj za ustvarjanje, saj je veliko ravnih površin, ki ne ovirajo invalidov na vozičkih. Na tokratnem srečanju smo zabeležili kar šest slikarjev, ki rišejo z usti (Benjamin Žnidaršič, Dragica Šušanj, Jani Bevc, Vojko Gašparut in Jože Vodušek) in Angelo Medved iz Maribora, ki riše z nogami. Sodelovali so še: Miran Jernejšek, Jakob Kaučič, Franc Ekart, Boris Šter, Metod Zakotnik, Tina Pavlovič, Janez Žgajnar, Klavdij Leban, Zorica Razboršek, Tone Racman, Jože Tomažič, Branko Rupnik, Nejč Slapar in drugi. Skupaj s spremstvom se je delavnice udeležilo 44 oseb. Likovni ustvarjalci so popoldne ob morju pripravili še razstavo narejenih in prinesenih del. Izbrana dela bodo na voljo za ogled v recepciji Hotela Convent v Ankaranu.

FOTOGRAFIJE

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd