+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LIKOVNA DELAVNICA ANKARAN 2022

V Ankaranu ob župnjišču in cerkvi sv. Nikolaja se je 23. septembra 2022 zbralo 30 slikarjev invalidov in njihovih spremljevalcev. Društvo paraplegikov Istre in Krasa (DPIK) je v sodelovanju z Občino Ankaran, Zvezo paraplegikov Slovenije in Zavodom ARS VIVA organiziralo tradicionalno likovno delavnico – Ankaran 2022. Gostoljubje nam je ponudil gospod župnik Franc Šenk, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.

Pod vodstvom mentorja Rassa Causeviga in tokrat tudi Jožeta Potokarja, so slikarji tudi letos slikali na temo morja. Na delavnico so bili povabljeni invalidni slikarji iz cele Slovenije (iz 8. invalidskih društev) in neinvalidi slikarje iz širše okolice, predvsem pa vsi tisti, ki jih naše ustvarjanje zanima. Poseben poudarek smo dali razvoju domišljije in izmenjavi izkušenj med slikarji. Težili smo k temu, da udeleženci pod mentorskim vodstvom likovne naloge rešijo na čimbolj ustvarjalen, samosvoj način..Tokrat so se nam pridružili novi slikarji, ki jim je posebno pozorenost posvetil Jože Potokar.

Ob tem smo hoteli še prenoviti metode s katerimi se lotevamo reševanja likovnih problemov. Kot pri vseh drugih predmetih je tudi na področju likovnega snovanja prenova prežeta z novim, sodobnejšim pojmovanjem znanja. Znanja, ki jih ponuja sodobna šola, ki naj bodo povezana in sistematična, uporabna in kritična. Sodobna šola ni usmerjena zgolj v vsebinska in faktografska znanja, pač pa spodbuja trajna, povezana znanja, taka znanja, ki jih lahko udeleženec izobraževanja smiselno skonstruira v svojem miselnem sistemu.
Na delavnici so sodelovali slikarji, ki sikajo z usti in so člani VDMFK: Željko Vertelj, Dragica Sušanj, Benjamin Žnidaršič, ter drugi slikarji Rasso Causevig, Jože Potokar,  Klavdij Leban, Zakotnik Metod, Majda Prebil, Anka Vesel, Turk Ljudmila, Turk Igor, Nina Petrovčič, Silvana Gombač, Luka Plavčak, Aljoša Habjan, in drugi…


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd