+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LIKOVNA KOLONIJA USTVARJALNIH DEL

ajdDSC 0165

FOTOGRAFIJEDruštvo animatorjev Norma7 je 11. septembra 2014 v avli Dvorane prve slovenske vlade v Ajdovščini pripravilo 11. ajdDSC 0165Kolonijo ustvarjalnih dejavnosti Ajdovščina – 2014. Na kulturnem dogodku so se v dopoldanskem času z likovno delavnico predstavili slikarji, v popoldanskem pa recitatorji s predstavitvijo poezije in proze našega vsestranskega kulturnega umetnika Benjamina Žnidaršiča.
Zaradi slabega vremena so slikarji namesto v idiličnem mestnem jedru svoja dela ustvarjali v avli dvorane, kot mentor pa se jim je za ta dogodek pridružil profesor, slikar in pedagog Srečko Kosi. Ob zaključku delavnice je tudi ocenil ustvarjena dela in pripomnil, da taka dela lahko ustvari le velika volja. Dodamo naj, da slikar Kosi nekoliko drugačno slikanje z usti pozna še iz prvih korakov, ko se je srečal z našim ajdDSC 0120slikarjem Stojanom Zafredom. Domačim slikarjem so se pridružili slikarji Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije – Klavdij Leban, Benjamin Žnidaršič, Željko Vrtelj, Ljudmila Turk in Metod Zakotnik. V avli so pripravili tudi slikarsko razstavo, dela ki so jih slikarji ustvarili na delavnici pa bodo kasneje razstavljena v galeriji Mercatorja v Kromberku.
V času kulturnega dogajanja je zgodovinarka Nadja Kodrič predstavila zgodovinske znamenitosti cele Vipavske doline, še posebej pa mesta Ajdovščine.
Recital Benjamina Žnidaršiča – »Govorica življenja« so predstavili recitatorji: Marjana Lavrin (članica DP ljubljanske pokrajine), Metod Zakotnik (vodja kulturnih dejavnosti pri ZPS), domača recitatorja Klara Štrancar  in Matjaž Vidmar. V glasbeni točki je vse ljubitelje kulturnih umetnosti z avtorskimi deli navdušila slikarka in kitaristka Ljudmila Turk, celotnemu kulturnemu dogodku pa je poseben pečat dodal čelist Peter Kaiser (večkratni dobitnik različnih nagrad).  Tudi tokrat so bile vse organizacijske niti tradicionalne in odmevne kulturne prireditve v Ajdovščini v rokah predsednice društva Vlaste Rebek – Dolenc.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd