+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LJUBLJANA ŽE TRETJIČ ZDRAVILU NAPROTI

tek1

tek1Wings for Life World Run je dobrodelni globalni tekaški dogodek edinstvenega formata. V nedeljo, 8. maja, bo ob 13h po našem času ves svet že tretjo leto zapored hkrati pričel s tekom za tiste, ki tega ne morejo. Vse startnine in donacije bodo znova v celoti namenjene fundaciji Wings for Life, ki financira vrhunske raziskovalne projekte po vsem svetu z namenom, da najde zdravilo za poškodbe hrbtenjače.

Tek Wings for Life World Run se bo letos hkrati pričel na 34 uradnih lokacijah po vsem svetu.  V Sloveniji bo start ponovno s Kongresnega trga v Ljubljani in v tem trenutku je prijavljenjih že več kot 2.000 udeležencev. Tisti, ki se teka želijo udeležiti, pa jim ne bo uspelo priti na eno od uradnih lokacij, lahko s pomočjo svojega mobilnega telefona in brezplačne aplikacije Selfie Run tečejo za dober namen ne glede na to, kje se nahajajo. Tudi zanje velja simultani globalni start, lovilo pa jih bo virtualno zasledovalno vozilo, ki jih bo o svoji oddaljenosti opozarjalo prek mobilnega telefona. Več na win.gs/21NdkEX.

Udeleženci se tudi tokrat lahko pridružijo eni od ekip ali pa s prijatelji, družinskimi člani oziroma sodelavci ustvarijo lastno, in na ta način dodatno popestrijo svoje tekmovanje. Po koncu tekmovanja bo namreč moč primerjati, katera ekipa je bila najboljša, kateri član ekipe je premagal največ kilometrov, preden ga je ujelo zasledovalnotek2 vozilo, in katera ekipa je skupno naredila največ kilometrov za iskanje zdravila.

Tek s startom v Ljubljani podpirajo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je tek podprl in se ga aktivno udeležil že lani, Mestna občina Ljubljana, Renault Slovenija z zasledovalnim vozilom Kadjar ter Adriatic Slovenica s svojimi nasveti zdravnika specialista in skupino Team As, ki teče za svojo sodelavko in ambasadorko teka Tanjo Cerkvenik.

”Stopimo skupaj, tisti, ki se vozimo skozi življenje, in tisti, ki gredo peš. Skupaj lahko naredimo ogromno. Verjamem v medicino, ki pa potrebuje našo pomoč.” –  Nina Wabra Jakič, žena ambasadorja teka Gala Jakiča

Ambasadorji teka so poleg nekdanjih paraolimpijcev Zveze paraplegikv Slovenije – Tanje Cerkvenik, Mateje Pintar in Gala Jakiča še: večkratni zmagovalec dvojnega maratona Matej Markovič, državni rekorder v maratonu Roman Kejžar, ultramaratonec Dušan Mravlje in študent multimedijev Nino Batagelj.

Prispevajte k iskanju zdravila za poškodbo hrbtenjače. Vsak udeleženec šteje!


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd