+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LJUBLJANSKI ŠAHISTI DRŽAVNI PRVAKI

sah1

Na meddruštvenem turnirju v Celju so osvojili še prvo mesto v ekipni ter prvo in drugo mesto v posamični konkurenci.

FOTOGRAFIJEREZULTATI Na meddruštvenem šahovskem turnirju, ki ga je 23. maja v prostorih Planeta Tuš v Celju pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske, so ob zaključku ligaškega šahovskega tekmovanja v sezoni 2012-2013, podelili tudi pokale za osvojena prva mesta. Po štirih kolih, ki so jih ekipe pokrajinskih društev odigrale v Kopru, Ponikvah, Mariboru in Novem mestu, je naslov državnega prvaka osvojila ekipa DP Ljubljana (51), drugo mesto je osvojila ekipa DP Celje, (38), tretje DP Koper (35,5), četrto ekipa DP Maribor (26,5), peto DP Murska Sobota (9), šesto pa DP Novo mesto (8).
sah1 Na prijateljskem meddruštvenem turnirju v Celju se je v posamični in ekipni konkurencipomerilo 20 šahistk in šahistov iz šestih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Pozdravil in nagovoril jih je podpredsednik društva in referent za šah Franc Ivenčnik, pravila tekmovanja je obrazložil sodnik Darko Plahuta, nato pa so šahisti in šahistke po švicarskem sistemu odigrali sedem kol. Igralci so za posamične »partije« imeli za razmišljanje in poteze na voljo deset minut, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst.
V posamični konkurenci je zlato medaljo osvojil Ljubiša Gajič, srebrno Adam Dmitrovič – (5,5) oba DP-LJ, bronasto pa Bogdan Petek – (5) DP-MB. Tu moramo omeniti neverjeten razplet, saj je o prvem mestu odločal žreb, ker sta prvo uvrščena igralca po vseh štirih kriterijih v švicarskem sistemu imela še vedno enak rezultat.   sah2
V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa DP- LJUBLJANA (13,5), drugo do četrto mesto so si z 11 točkami delile: DP- CELJE, DP- NOVO MESTO in DP-KOPER, peta je bila DP-MARIBOR (9,5), šesta pa DP-MURSKA SOBOTA (6,5). Povemo naj, da rezultati pri ekipnem tekmovanju tokrat niso najbolj realni, saj so nekatere ekipe igrale brez svojih najboljših igralcev ali pa bile celo okrnjene.
sah3Ob razglasitvi rezultatov sta šahistkam in šahistom za dosežene rezultate čestitala predsednik društva organizatorjev Janez Hudej, ki se je zahvalil za borbene igre in vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner, ki je omenil izredno razvito športno dejavnost pri Zvezi in pokrajinskih društvih ter vseh šest ligaških tekmovanj. Nato sta skupaj podelila medalje in pokale. Tekmovanje je z manjšim zapleti vodil arbiter Darko Plahuta, ligo skozi leto pa Milan Zlobko.

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd