+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

MEMORIAL VIKTORJA BREZOVNIKA

sah1

FOTOGRAFIJEREZULTATI POSAMIČNOREZULTATI EKIPNO 
V prostorih Emonca v Kopru je Društvo paraplegikov Istre in Krasa 24. oktobra 2014 pripravilo prvi krog slovenske lige v šahu (2014-2015), hkrati pa tudi turnir v spomin svojemu članu in odličnemu šahistu Viktorju Brezovniku. Na črno belih poljih se je v posamični in ekipni konkurenci pomerilo 26 šahistk in šahistov iz sedmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Razveseljivo pa je, daje poleg košarke sponzorja dobila tudi šahovska liga. Podprl jo je GRADEX k.d. iz Šempetra v Savinjski dolini.
sah1Po predstavitvi navodil sodnika Andreja Žnidarčiča so šahisti v sedmih krogih po švicarskem sistemu najprej odigrali spominski turnir v posamični konkurenci nato pa še sedem krogov po Bergerjevem sistemu za ekipne uvrstitve. Rezultati ekipnega tekmovanja so šteli tako za uvrstitve v prvem krogu lige kot za uvrstitve memorialnega tekmovanja. Nastopilo je osem ekip (trije šahisti) s tem, da sta za organizatorja in DP Celje tekmovali dve ekipi. Šahisti paraplegiki so za posamično partijo imeli na voljo deset minut, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst.
Organizator je za prva mesta v posamični konkurenci zmagovalcem podelil medalje, v ekipnih tekmovanjih pa pokale. Tekmovanje je bilo dolgotrajno in naporno, vendar edino pravično in realno.
Zlato medaljo je osvojil Adam Dmitrovič (6) DP-LJ, srebrno Aleksander Kandorfer (5.5) DP-CE, bronasto pa Vojko Gašperut (5) DP-KP. Po 5 točk so osvojili še: Radosav  Matič DP-CE, Benjamin Žnidaršič DP-KP in Franci Pinter DP-KP. Zmagovalni pokal je osvojila ekipa DP Koper I (18), pokal za drugo mesto ekipa DP Ljubljana (13.5), za tretje pa ekipa DP Koper II  (12.5). Četrto mesto je osvojila ekipa DP Celje I (12), peto ekipa DP Celje II  (9), šesto ekipa DP Maribor (9), sedmo DP Novo mesto (7.5), osmo pa ekipa DP Murska Sobota (2.5).
UVRSTITVE V DRŽAVNI LIGI GRADEX k.d: prvo mesto DP Koper (12), drugo DP Ljubljana (10), tretje DP Celje (8), četrto DP Maribor (7), peto DP Novo mesto (5.5), šesto pa DP Murska Sobota. Tekmovanje je po pravilih Šahovske zveze Slovenije brez zapletov vodil sodnik Andrej Žnidarčič. (Foto: Ciril Počivavšek)


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd