+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

Žoga združila ljudi v pomoči Ediju Pobegi

edi1
14. junij 2011 ob 10:12
Koper – MMC RTV SLO

edi1

FOTOGRAFIJE

Malo je prireditev, ki bi na istem mestu zbrale toliko različnih generacij nogometašev, kot jih je ponedeljkova dobrodelna akcija na koprski Bonifiki “Gol za Edija”.edi2

Na Obali zelo priljubljeni Edi Pobega, nekdanji igralec in trener, je lani doživel hudo nesrečo s kolesom in je od tedaj na invalidskem vozičku. Številni njegovi prijatelji so se odločili, da mu bodo pomagali, zato so organizirali akcijo in zbirali denar za njegovo rehabilitacijo in operacijo v Nemčiji.

edi3Poleg nogometašev so se jim pridružili tudi drugi športniki in glasbeniki iz vse Slovenije ter celo veterani Crvene edi4zvezde, med katerimi je bil, denimo, nekdanji jugoslovanski reprezentant Stanislav Karasi. Vse skupaj so spremljali številni gledalci.

Izjemen odziv za izjemnega človeka
“Vsake toliko časa me oblijejo solze. Še enkrat bom rekel, da sem ponosen, da se vse to dogaja in da so mi pripravili takšno enkratno vzdušje,” je za TV Slovenija povedal Pobega. “Odziv je bil res izjemen. Tega tudi največji optimisti nismo pričakovali. To potrjuje, kakšen izjemen človek je Edi Pobega,” je dodal sopobudnik akcije Valter Matkovič.

edi5Po zelenici so se podili tudi Josip Iličić, Goran Šukalo in Zlatko Dedić. “Spomnim se ga kot super človeka. Škoda, ker se je to zgodilo, ampak življenje je pač tako. Zato smo tu, da danes pomagamo,” je dejal napadalec Bochuma.

Sinonim za nogomet in dobro voljo
Slavko Ivančič
in Aleksander Čeferin sta se strinjala, da žoga lahko naredi marsikaj. “Ne politika, samo žoga in zraven še malo “muzike”,” je razmišljal primorski glasbenik. Predsednik Nogometne zveze Slovenije pa takole: “Vidimo, da lahko nogomet združi ljudi. Nihče nikogar ne sprašuje, zakaj je tukaj.” edi6

“Ko rečete Edi Pobega, je to sinonim za nogomet in za dobro voljo,” je Pobego opisal nogometni sodnik Damir Skomina. Nekdanji nogometaš Igor Benedejčič niti za trenutek ni razmišljal, ali bi na prireditev prišel ali ne: “Ob takšni gesti razmišljanja ni. Čestital bi vsem skupaj za organizacijo.”

M. R., Ervin Čurlič

Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd