+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

OSMI TRADICIONALNI TURNIR V BILJARDU

dpik 11biljard 2017

Prehodni pokal ponovno Marjanu Zupančiču
REZULTATI – FOTOGRAFIJE
Biljardisti pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije so 14. februarja 2017 v biljardnici Vida v Planet Tušu v železarskem mestu na Ravnah na Koroškem odigrali že osmi turnir v »kmečki osmici«. Ta namreč po predhodnem dogovoru omogoča igranje različnih končnic potapljanja črnedpik 11biljard 2017 krogle. Tekmovanje vse bolj priljubljenega turnirja, je odlično pripravilo Društvo paraplegikov Koroške, udeležilo pa se ga je rekordnih 21 biljardistk in biljardistov iz: DP Ljubljanske pokrajine, DP Prekmurja in Prlekije, DP Podravja, DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja ter domačega društva DP Koroške.
Pred začetkom tekmovanja je ob dobrodošlici tekmovalce nagovoril župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in jim zaželel kar najboljše rezultate. Posebej pa je poudaril dobro sodelovanje z Društvom paraplegikov Koroške na vseh področjih.
dpik 11sah1 2017Po žrebanju parov so se na desetih mizah začela tekmovanja. Zaradi dolgotrajnih posamičnih bojev in velikega števil igralcev so se organizatorji odločili, da tekmovalci na začetku igrajo na eno dobljeno igro, poraženci pa se uvrstijo v tako imenovani repasaž. Ta način je omogočil, da so se najboljši igralci kljub začetnemu porazu uvrstili v nadaljnje boje za najboljše zaključne uvrstitve. Že v četrtfinalnih igrah pa so biljardisti igrali na dve dobljeni igri.
Po napetih in zagrizenih bojih so se v polfinalno tekmovanje uvrstili: David Slaček (MB), Marjan Zupančič (LJ), Bojan Ciman (MS) in Damjan Hovnik (SG). Tretje mesto sta si razdelila Bojan Ciman in Damjan Hovnik.
Za prehodni pokal Zveze, sta se v finalnem dvoboju udarila David Slaček in lanskoletni zmagovalec Marjan Zupančič. Lovoriko je osvojil in ponovno ubranil Marjan Zupančič, ki je po neodločenem rezultatu v tretji tekmi pokazal bolj preudarno in natančnejšo igro.
Za nemoten potek tekmovanja in izračun rezultatov je tudi tokrat skrbel naš najboljši biljardist Matej Brajkovič, ki že vrsto let tekmuje na evropskih in svetovnih prvenstvih. Do sedaj je na teh tekmovanjih osvojil že osem bronastih medalj.
Glede na porast zanimanja igranja biljarda med našimi člani, pa bi že lahko začeli razmišljati o dodatni sedmi ligaški ligi ZPS. Prispevek k temu so tudi simbolične denarne nagrade, ki so jih Korošci prvič v zgodovini turnirjev podelili zmagovalcem. Prvi je prejel 60, drugi 40, tretji pa 20 €. Hvala pa tudi Občini Ravne na Koroškem za podporo in praktične nagrade. Ob čestitkah in zahvalah je medalje podelil vodja tekmovanja Matej Brajkovič, prehodni pokal pa vodja športa pri ZPS Gregor Gračner.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd