+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

POKAL ZVEZE OSVOJILA DP LJUBLJANA MERCATOR

dp kos pivka1

FOTOGRAFIJEKošarkarske ekipe štirih pokrajinskih društev Zveze so se po šestih ligaških kolih in državnem prvenstvu pomerile še za eno dp kos pivka1lovoriko – POKAL ZVEZE PARAPLEGIKOV SLOVENIJE. Tradicionalni 16. turnir so ekipe odigrale 6. maja 2017 v športni dvorani Skala v Pivki, prestižno lovoriko pa je po enoletnem premoru osvojila DP Ljubljana Mercator. Košarkarji so tekmovanje šestič zapored posvetili tudi dolgoletnemu košarkarju ZPS in trenerju Ivanu Peršaku.
Po žrebu, ki so ga predstavniki ekip in tehnični delegat, izvedli že na državnem prvenstvu, sta se v uvodni tekmi predtekmovanja pod koši srečali DP Novo mesto in DP Celje Thermana. Oslabljena ekipa aktualnih državnih prvakov iz Celja je tekmo izgubljala za 10 točk že ob polčasu, ob zaključku tekme pa so Novomeščani slavili z 42:27. V drugi tekmi sta se za napredovanje v finale pomerili DP Ljubljana Mercator in DP Maribor Palfinger Marine. Tekma je bila polna nervoze, napak in zgrešenih metov. Temu primeren je bil tudi rezultat – 37:33, ki je zmago le prinesel ekipi DP Ljubljana Mercator.
dp kos pivka2V nadaljevanju tekmovanja sta se za tretje mesto udarili poraženki predtekmovanja DP Celje Thermana in DP Maribor Palfinger Marine. Povedli in vodili so Celjani, vendar so ob izteku polčasa popustili in vodstvo prepustili Mariborčanom. Ekipa DP Maribor Palfinger Marine je nadaljevala z rutinirano igro in z rezultatom 45:40 osvojila pokal za tretje mesto.
Za zmagovalni in prehodni pokal Zveze paraplegikov Slovenije in pokalnega zmagovalca sta se v finalnem srečanju pomerili DP Ljubljana Mercator in DP Novo mesto. V prvem polčasu so bili boljši Ljubljančani (33:22), ki so prikazali povsem drugačno igro kot v predtekmovanju. S podobno igro so nadaljevali tudi v drugem polčasu in dp kos pivka3tekmo z rezultatom 53:45 suvereno pripeljali do konca.
Pokal so zasluženo osvojili!
Tekme sta sodila Mitja Dečman in Nedžad Budimlić.
Ob razglasitvi rezultatov se je vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner zahvalil vsem igralcem za sodelovanje, Društvu paraplegikov Istre in Krasa pa za vzorno pripravo in izvedbo turnirja v njihovi pokrajini.
Športnike je nagovoril tudi župan Občine Pivka
Robert Smrdelj in izrazil zadovoljstvo, ker smo naše tradicionalno in zaključno tekmovanje pripravili v njihovi občini. Ob čestitkah je še dodal, da bo občina tudi v prihodnje sodelovala pri reševanju naše problematike. V imenu Društva paraplegikov Istre in Krasa je športnike nagovoril tudi podpredsednik društva Slavko Bračič in se županu zahvalil za doprinos občine pri organizaciji odmevne športne prireditve, nato pa sta skupaj podelila pokale.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd