+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

POSVET DRUŠTVENIH ŠPORTNIH REFERENTOV

posvet sp1

V prostorih Zveze so se 26. septembra 2017 sestali društveni športni referentje in vodje posameznih lig z namenom, da uskladijo športno tekmovanje paraplegikov in tetraplegikov za sezono 2017-2018. Športniki naših pokrajinskih društev tekmujejo v šestih ligaških tekmovanjih – atletiki, košarki, kegljanju, streljanju, ribolovu in šahu ter tudi drugih športnih panogah: biljardu, posvet sp1tenisu, namiznem tenisu, plavanju, alpskem smučanju, curlingu, bocci, parakolesarstvu, rallyu, sabljanju, lokostrelstvu, wakeboardu, športnem potapljanju, in parakarateju. Nastopajo na društveni, državni, mednarodni in svetovni ravni, zato je terminsko izredno težko uskladiti te številne nastope. Prilagoditi se morajo tudi urniku Zveze za šport invalidov-POK in urniku regionalne NLB Wheel lige v košarki. Ob tem naj povemo, da nekateri športniki nastopajo tudi v več panogah. 
Po pozdravnem nagovoru predsednika Zveze Daneta Kastelica, ki je poudaril, da je delovni posvet športnih referentov zelo pomemben, ker se sprejmejo temelji in smernice za celoletno sezono. Kljub manjšemu dotoku sredstev Fundacije invalidskih in humanitarnih organizacij program športa ostaja, vendar bo pri načrtovanju treba predvideti tudi racionalizacijo tekmovanj.
V nadaljevanju so referentje in vodje ligaških tekmovanj poročali o izvedbi in rezultatih tekmovanj v pretekli sezoni. Iz poročil je bilo razvidno, da so bila nekatera društva bolj, druga pa manj uspešna. Pri tem pa so veliko vlogo odigrali prav referentje oz. vodje ligaških tekmovanj. Sledila je obširna razprava v kateri so si izmenjali predvsem uspešne izkušnje.
V razpravi je vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner omenil težave pri organizaciji ligaških tekmovanj. Nastajajo predvsem zaradi števila ekip, ki spremenijo sistem tekmovanja.
Precej pozornosti in tudi časa so udeleženci posvetili usklajevanju in pripravi tekmovalnega urnika za sezono 2017-2018. Vodja športa je na podlagi predhodnega vprašalnika pripravil okvirni terminski urnik in tudi predloge katera tekmovanja naj bi posamična društva v organizaciji Zveze pripravila v svojem kraju. Novost je omejitev ligaških tekmovanj na največ štiri kroge, razen v košarki kjer bodo ekipe po Bergerjevem sistemu odigrale šest krogov.
Ob zaključku posveta so govorili tudi o našem največjem atletskem tekmovanju z mednarodno udeležbo – memorialu prof. Bojana Hrovatina. Potekalo bo na atletskem stadionu v Novi Gorici.

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd