Predavanje o divji prehrani
V prostorih Društva paraplegikov Istre in Krasa, smo imeli 10.11.202 predavanje o širšem ter globljem razumevanju divje hrane ter njenih prehranskih, zdravilnih in čarnih močeh. Na predvečer martinovanja smo ob predavanju tudi spekli kostanj.
Na predavanju smo si dovolili vpogled v pomen Divje hrane in njene vloge v »razvoju« človeštva oziroma njegovi dandanašnji zablodi. Poskušali smo doumeti strupenost in dejstvo, da le-te ni. Poglobili smo se v koncept živeti Naravo in odnosa do sebe. Ovrednotili pomen in pomembnost gibanja za našo zdravo prebavo in vsakdan, ter se seznanili s specifikami Divje hrane. Seveda ni šlo mimo omembe najpogostejših, najokusnejših, najbolj razširjenih in lahko prepoznavnih divjink, katere zlahka vključimo v vsakodnevno prehrano. Skupaj smo spoznali kako, kdaj in kam do nje, ter kako jo razumeti naravo, njeno obilje, samega sebe v naročju velike matere. Ob predavanju bo pokušina jedi, pripravljenih iz divjink, in zeliščni čaj.
Delavnico je vodila Lili Mahne. O eteričnih oljih je spregovoril Marko Cvetko.