+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

PREDAVANJE O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

Varstvo podatkov LJ18

Varstvo podatkov LJ18Zveza paraplegikov Slovenije je 20. junija 2018 v URI-SOČA za predstavnike Zveze in predstavnike pokrajinskih društev Zveze, pripravila predavanje o varstvu osebnih podatkov. Predavatelj Matej Verbajs, univ. dipl. pravnik iz Centra nevladnih organizacij Slovenije, je v obsežni predstavitvi slušatelje seznanil z vsebino evropske uredbe o varstvu osebnih podatkov o kateri smo na naši spletni strani že pisali – Varstvo I Varstvo II. Uredba je zavezujoča dokler ne bo sprejet zakon.
V sejni sobi URI-SOČAVerbajs je v prvem delu predstavil program, v drugem pa konkretne primere. Program je izredno obsežen, vsebuje pa osnovna pravila (kaj so osebni podatki, kdaj jih lahko obdelujemo, obvezno informiranje), tehnično varstvo podatkov in delo na vzorčnih primerih.
Predstavniki pokrajinskih društevOsebni podatek (OP) je katerakoli informacija z določenim ali določljivim posameznikom, v nadaljevanju pa smo se seznanili: z obdelavo OP, kdaj lahko NVO obdeluje OP, o različnih privolitvah posameznika, zakonitem interesu društva, izvajanju pogodbe kot podlage za obdelavo, informiranju posameznikov, tehničnih in organizacijskih ukrepih, sodelovanju z obdelovalcem in obveznostih, napotkih do zagotovitvi in skladnosti delovanja NVO z uredbo.
Predstavniki Zveze in pokrajinskih društevV konkretnih primerih smo spoznali kako ravnati: z bazo podatkov članov društev kot pogodbenim razmerjem, zakonitim interesom, z objavo fotografij, izdajanjem glasil, drugih obdelav v okviru izvajanja pogodbe, s poročili prostovoljcev, z obdelavo na podlagi zakona (obračun davkov in prispevkov, obdelavo podatkov zaposlenih) s pooblaščenimi osebami za varovanje OP in vodenjem evidenc.
Ob koncu triurnega predavanja se je razvila obsežna razprava, v kateri so predstavniki zveze in društev postavili številna vprašanja in predloge, ki jih je treba rešiti in uskladiti, da ne bi prihajalo do kršitve uredbe.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd