+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

PREDSEDNIK REPUBLIKE ČASTNI POKROVITELJ

pahor

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 15. marca 2016 na posebni slovesnosti predal listino o častnem pokroviteljstvu nad tekaškim projektom Wings for Life World Run Slovenija – Ljubljana 2016. Listino so prevzeli ambasadorji projekta Wings for Life World Run Slovenija: zlata paraolimpijka v namiznem tenisu pahorMateja Pintar, državna prvakinja v metanju krogle in kopja Tanja Cerkvenik, dvakratni zimski paraolimpijec v alpskih disciplinah Gal Jakič, študent Inštituta in akademije za multimedije Nino Batagelj, večkratni zmagovalec dvojnega Ironmana Matej Markovič in državni rekorder v maratonu in polmaratonu Roman Kejžar.
Predsednik Pahor je prvi predsednik republike, ki se je teka udeležil kot aktivni udeleženec, ko je lani na njem nastopil kot tekač. Ob predaji listine je strnil svoje lanskoletne izkušnje in povedal, da je bil zanj ta tek ena najlepših tekaških preizkušenj: “Magično je, da ljudje po vsem svetu začnemo teči ob istem času in za isti namen. Sama zamisel teka je nekaj posebnega, namen je nekaj posebnega – to je ena najbolj odmevnih tekaških prireditev, ki pušča sled pri vseh, ne le med udeleženci teka in tistimi, ki jim je namenjen.”
V imenu fundacije Wings for Life, organizacijskega odbora teka, lokalne ekipe in vseh, ki trpijo za poškodbami hrbtenjače, se je predsedniku republike zahvalila zlata paraolimpijka Mateja Pintar. “Globoko smo počaščeni, da ste že drugo leto zapored prevzeli častno pokroviteljstvo nad tem tekaškim projektom. Kot sodelujoči predsednik države ste vzor vsem, da skupno podpirate nas, ki trpimo za poškodbami hrbtenjače. Vaša podpora nam pomaga pri širjenju ozaveščenosti, zbiranju sredstev in tudi iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače,” je povedala ambasadorka projekta in predsednika Pahorja povabila, da se teka tudi letos udeleži kot aktivni udeleženec in skupaj z njimi teče za tiste, ki tega ne morejo.
Wings for Life World Run je globalni tek edinstvenega formata, katerega namen je zbiranje sredstev in financiranje projektov za raziskavo hrbtenjače po vsem svetu. Sto odstotkov prijavnin od dogodka Wings for Life World Run in vsa sredstva sponzorjev gredo neposredno za raziskave. Vsi, ki se teka udeležijo, tečejo s skupnim dobrim namenom: pomagati tistim, ki teči ne morejo.
Dogodek so popestrili otroci iz vrtca Mežica, ki so bili na obisku v Predsedniški palači. Predsedniku republike in ambasadorjem teka so zapeli rudarsko pesem Luč izginja pod zemljo.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd