+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

PROJEKT »FILM ZA VSE« SE ZAKLJUČUJE

film1

film1Kar nekaj članov društev invalidov se je v preteklih mesecih skupaj z udeleženci iz drugih invalidskih organizacij film2usposabljalo za ustvarjalno delo na področju filma in videa. Med drugimi tudi naši člani. Na delavnicah v sklopu projekta Film za vse so pridobivali različna znanja, potrebna za snemanje filmov.
Glavni cilj usposabljanj je bil različnim invalidom ponuditi specifična znanja, s katerimi bodo izboljšali svoje možnosti za zaposlitev na kulturnem področju. S pridobljenimi znanji se bodo lahko tudi bolj kakovostno ukvarjali s filmsko in video dejavnostjo, bodisi umetniško, bodisi za različne potrebe v okviru svojih društev.
Projekt Film za vse se je začel sredi leta 2013 in poteka pod administrativnim vodstvom Rotary kluba Nova Gorica. Delno ga financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, iz Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007–2013, razvojne prioritete »Enakost možnosti in spodbujanje socialne film3vključenosti«, prednostne usmeritve: »Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti«.
Poleg podpornih aktivnosti – naša zveza je na primer sodelovala s prevozi invalidov – je projekt ponudil predvsem različne delavnice. Usposabljanja so vodili izkušeni filmski ustvarjalci, delavnice pa so bile zastavljene tako, da so tečajniki svoja nova znanja sproti preiskušali tudi v praksi. Končna srečanja delavnic so potekala kot čisto pravo filmsko semanje: film4ekipe so se s kamerami in ostalo opremo podale v Novo Gorico, v Štanjel in na Vrhniko pri Ložu. Posneli so nekaj različnih igranih filmskih prizorov, pa tudi nekaj reportaž – med njimi tudi prispevek o Benjaminu Žnidaršiču, ki je snemalno ekipo sprejel na svoji »Žagi.«
Projekt Film za vse se zaključuje konec avgusta. Izdelki, ki so bili posneti tekom delavnic, pa tudi tisti, ki bodo šele nastali, bodo še naprej na ogled na spletni strani www.filmzavse.si.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd