+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

PROSLAVA OB 40. OBLETNICI NAŠEGA DRUŠTVA

Proslava40letDPIK1 Koper19

Proslava40letDPIK1 Koper19

ZBORNIK Društvo paraplegikov Istre in Krasa je prešlo dolgo pot 40 letnega organiziranega delovanja. Ta visoki jubilej, so praznovali v sredo, 13. novembra 2019, vProslava40letDPIK2 Koper19 primorskem kulturnbem centru ROTUNDA v Kopru.
Prisotne je najprej pozdravil in nagovoril predsednik društva DPIK Željko Geci. V uvodnih besedah je najprej podal na kratko prehojeno pot društva od ustanovitve do danes in čestital članom društva ob njihovem prazniku.

Proslava40letDPIK3 Koper19V nadaljevanju je prisotne nagovoril predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic,Proslava40letDPIK4 Koper19 ki je poudaril pomen tradicionalnega delovanja lokalnih društev v sodelovanju z Zvezo. Poudaril je pomen skupnega sodelovanja vseh društev nasproti državi pri zagotavljanju socialnih pravic. Nato nas je nagovoril župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ki je čestital društvu ob zavidljivem jubileju, obljubil boljše sodelovanje z DPIK in to na vseh področjih, ki se tičejo nas in naših potreb.

Z udeležbo so DPIK počastili tudi, županja občine Hrpelje-Proslava40letDPIK5 Koper19Kozina ga. Saša Likavec Svetelšek in župan občine Sežana g. David Škrabar ter kar nekaj članov društva, njihovih svojcev, prijateljev, sodelavcev, sponzorjev, donatorjev in drugih uglednih gostov, ki so bili v vseh teh letih v kakršnem koli smislu tesno povezani z društvom, predvsem pa z njihovimi člani. Trem donatorjem so bila podeljena priznanja in sicer: Luka Koper, d.d., Športno kulturno društvo Mušketirji in Moto klub Springers riders iz Hruševja.

V kulturnem programu, ki ga je vodila Vesna Kovač, sta nam božala ušesa z umirjenimi slovenskimi melodijami Toni Rot, na kitari in Mateja Klavžar, na violini. Zelo pa smo se razveselili nastopa otrok iz osnovne šole Marezige, ki so nam pod mentorstvom učiteljice Katje pričarali izredno lepo plesno prireditev. V programu se je s svojo poezijo predstavil tudi pesnik Benjamin Žnidaršič.

Ob 40. obletnici delovanja društva je izšel Zbornik, ki v sliki in besedi predstavlja delovanje društva. Zbornik je uredil in za tisik pripravil Benjamin Žnidaršič natisnila pa Tiskarna Zdenko Rudolf s.p..

Razšli so se v dobrem vzdušju in nato še malo poklepetali ob dobri hrani in pijači


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd