+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

PRVI KROG LIGE V ŠAHU IN MEMORIAL VIKTORJA BREZOVNIKA

viktor-posamezno

FOTOGRAFIJE – DP Istre in Krasa je bilo organizator I. kroga državne šahovske lige, hkrati pa so primorski šahisti tekmovanje ob podpori Zveze paraplegikov Slovenije, posvetili tudi v spomin na svojega odličnega šahista Viktorja Brezovnika.

viktor-posamezno

Memorial Viktorja Brezovnika

viktor-posameznoV prostorih Gostinske šole v Izoli se je 19. oktobra na črno belih poljih pomerilo 21 šahistk in šahistov iz DP severne Štajerske, DP jugozahodne Štajerske, DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, DP ljubljanske pokrajine in DP Istre in Krasa.

V prvem delu turnirja so se šahisti v sedmih krogih po švicarskem sistemu pomerili za posamične uvrstitve. Prvo mesto je osvojil Franc Pinter – 6,5, drugo Bogdan Petek – 6,0 (oba MB), tretje Vojko Gašperut – 5,5, četrto, Benjamin Žnidaršič – 4,5 (oba KP), peto pa Radoslav Mitič – 4 (CE).

V nadaljevanju je vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner najavil šahovske lige. Pojasnil je potek tekmovanja v ekipnem državnem prvenstvu v petih krogih po Bergerju za ekipne uvrstitve, kjer je tekmovalo pet ekip. Tekmovalci pa so se nato potegovali tudi za ekipno uvrstitev za memorial Viktorja Brezovnika (organizator je imeli dve ekipi) kjer je tekmovalo šest ekip.

Najboljši v posamični konkurenciZmagovalni pokal za memorial Viktorja Brezovnika je osvojila I. ekipa DP Istre in Krasa, druga je bila DP viktor1ljubljanske pokrajine, tretja DP severne Štajerske, četrta DP jugozahodne Štajerske, peta do šesta DP Dolenjske Bele krajine in Posavja in peta do šesta II. ekipa DP Istre in Krasa.

V uvrstitvi državne lige pa je prvo mesto osvojila ekipa DP ljubljanske pokrajine, drugo I. ekipa DO Istre in Krasa, tretje pa ekipa DP severne Štajerske.

Igralci so za igro pri posamičnih kolih imeli na voljo 10, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa 12 minut.

Ob razglasitvi rezultatov je kolajne in pokale podelil referent za šport pri DP Istre in Krasa Boško Božič.

Praktične nagrade pa je prispevalo podjetje MONTEKO D.O.O. ŠMARJE z njihovimi vini, za kar se podjetju in njihovemu predstavniku Filipu Krtelju iskreno zahvaljujemo.

Tekmovanje je na turnirju po pravilih Šahovske zveze Slovenije brez zapletov vodil sodnik Andrej Žnidarčič, ki je pripravil tudi bilten z rezultati.

REZULTATI >>>


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd