+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

RAZPISI

 

v ponedeljek, 12. februarja se je Društvo paraplegikov Istre in Krasa prijavilo na razpis Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve na temo Razvojni in eksperimentalni programi s programom Spodbujanje paraplegikov in tetraplegikov k aktivnemu življenju – prevozi, odpravljanje arhitekturnih ovir in osveščanje invalidov.

Kratka predstavitev programa:  

Projektna skupina že več let intenzivno sodeluje na projektih in večino dela opravi volontersko, kar kaže na vstrajnost in kontinuiteto dela Društva. Pred dvema letoma se lahko pohvalimo z izvedenim projektom Phare, ki je naredil velik korak k povezovanju invalidov na maloobmejnem območju. Največ pa smo se naučili ob projektu v smislu izvajanja projektov.

Prav gotovo ni razlogov, da taka pripravljenost za reševanje problematike projekta ne ostane tudi v naprej. Dejavnosti društev so zavezane k skrbi za svoje člane, zato smo prisiljeni, zaradi premajhnih sredstev, poiskati druge vire financiranja. Strukture, ki izvajajo projekt bodo tako morale tovrstne dejavnosti izvajati tudi v prihodnje in jih obenem poskušale razširiti tudi na druge vire. Postavitev informacijske povezave med lokalno oblastjo in ciljno skupino, torej uporabniki, zagotavlja trajne rešitve problemov.

 

 

Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd