+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

RAZSTAVA VOJKA GAŠPERUTA V GALERIJI ARS V GORICI

 

V galeriji Ars v italijanski Gorici so 10.2.2009 odprli  likovno razstavo našega slikarja Vojka Gašperuta – Gašperja. Gre za svojevrsten poklon slikarja svoji drugi domovini Istri. Gašperut je eden najbolj uveljavljenih slikarjev v svetu,  ki slikajo z usti. Od leta 2004 je polnopravni član  organizacije VDMFK s sedežem v Liechtensteinu.

Ko je po glasbenem uvodu, za katerega je poskrbel mladi kitarist Anton Konc, Jurij Paljk predstavil umetnika  in njegova dela  številnim zbranim, je priznal, da je bil v zadregi, ker si ni upal rabiti izraza “odločen zamah s čopičem”, saj  se je z usti naučil držati čopič na desni strani in da zna potegniti po platnu čopič z usti.

Predstavitev Gašperuta in njegovih del je bila zelo lepa zaradi izjemno vedrega, naravnost sončnega značaja  umetnika, ki je imel do sedaj že skoraj sto samostojnih razstav in okrog tristo skupinskih, prejel pa je tudi veliko slovenskih in  mednarodnih priznanj. Večina prisotnih, med njimi precej goriških slikarjev, ki prijateljujejo z Gašperutom, se je strinjala s Paljkom, ki je dejal, da gre  za imenitno slikarstvo, ki trdno sloni na realističnih osnovah umetnosti, čeprav umetnik svojo likovno pripoved nadgrajuje z vedrino svoje  lepe in tople človeške notranjosti.

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd