+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

SEMINAR O PODOBI INVALIDOV V MEDIJIH

Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije in Fundacion Once (FO) sta v torek 11. decembra 2007 med 9.15 in 14.00 uro v pritlični kongresni dvorani IT CITYHOTELA (bivši hotel Turist) na Dalmatinovi 15 v Ljubljani izvedla seminar z naslovom »Javna podoba invalidov – Skriti obrazi«.
Glavna akterja sta bila povabljena gosta iz Anglije Richard Rieser, direktor Disability Equality in Education in Elspeth Morrison, direktorica School of Acting. Richard Rieser je predstavil “Upodabljanje invalidov in thumb_seminar2007.jpginvalidnosti v prizmi stereotipov skozi zgodovino”, Elspeth Morrison pa je spregovorila o “Spreminjanje podobe invalidov – izkušnje iz Velike Britanije”.
Področje invalidov in invalidnosti je v marsičem specifično in zahteva tudi primerno usposobljenost. V procesu izobraževanja novinarji o tej populaciji zvedo zelo malo. Tudi to je razlog, da prihaja do nesporazumov in drugačnih tolmačenj. Zato so o trenutnem položaju invalidov v medijih povedali tudi:  Stane Padežnik – predsednik programskega odbora RTV SLO za problematikov invalidskih vsebin in predsednik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, Neli Vozelj – svetovalka direktorja TV RTV Slovenija, Marjo Kapelj – direktor oglaševalskega in PR podjetja Makroskop, prof. Dr. Karmen Erjavec, prof. na FDV za premete Mediji in družbene manjšine, mediji in otroci ter vzgoja za medije.
Na seminarju so si bili vsi složni, da je potrebno zavjavno podobo invalidov v medijih še veliko postoriti in omogočiti javnosti, da spozna invalide kot nekaj pozitivnega in da se tako invalidi znebimo stereotipov, ki so povezani z našo invalidnostjo.

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd