+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

SKUPŠČINA ZVEZE PARAPLEGIKOV SLOVENIJE JE IZVOLILA NOVEGA PREDSEDNIKA

Dom paraplegikov Pacug, 14. maj 2008 – Zveza paraplegikov Slovenije (ZPS) je na 9. seji Skupščine Zveze paraplegikov Slovenije, ki je bila hkrati tudi volilna, izvolila Daneta Kastelica za predsednika. Predsednik je bil izvoljen soglasno s podporo vseh devetih društev. Od predsedništva se je po 39. letnem delu poslovil Ivan Peršak, ki je kot ustanovitelj organizacije največ pripomogel k njeni prepoznavnosti v družbi. Skupščina ZPS mu je za njegovo dolgoletno delo zahvalila in z listino podelila naziv častnega predsednika. Izvoljeni pa so bili tudi vsi drugi organi ZPS, ki bodo še naprej zagotavljali uspešno delo reprezentativne organizacije za paraplegijo in tetraplegijo. Za predsednico Skupščine ZPS je bila izvoljena Mirjam Kanalec.

 thumb_priznanje_castni_predsednik.jpg

Dosedanji podpredsednik Zveza paraplegikov Slovenije inženir metalurgije thumb_skupscina1.jpgDane Kastelic se je v štiriletnem mandatu dokazal kot dostojen naslednik Ivana Peršaka. Že kot uspešen športnik in ambiciozen človek se je kmalu vključil v aktivno delo pri Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine in leta 2000 postal predsednik Društva. Njegovi smeli načrti, ki jih je s sodelavci uspešno udejanjal, so kaj hitro obrodili bogate sadove. Društvo je postavil na trdne in obetavne temelje, na katerih sedanje vodstvo uspešno nadgrajuje njegove zamisli. Po izteku nadvse uspešnega štiriletnega mandatnega obdobja na društvu je sprejel povabilo in delovni izziv ter pristal na kandidaturo za podpredsednika Zveze paraplegikov Slovenije. Kot podpredsednik se je izkazal kot dober koordinator programov ZPS in pomemben sogovornik v vseh organizacijah, ki spremljajo družbeno življenje invalidov.
Vizijo svojega predsedovanja je opisal tako: »Želim, da bi čez štiri leta, ko se bomo ozirali nazaj, lahko rekli, da smo storili marsikaj dobrega. Seveda pri tem ne mislim le na tiste članice in člane s katerimi želim vzpostaviti nadaljne organizacijsko jedro, temveč vsakega našega člana. Vsakemu, ki je bil danes izvoljen v organe ZPS je bilo podeljeno zaupanje zadostnega števila članov, da skupaj prevzamemo odgovornost za napredek in razvoj organizacije. Želim, da bi z vsemi članicami in člani različnih nazorov vzpostavil dobro sodelovanje, da bi skupaj izpeljali veliko projektov v skupno dobro in da bi pri tem vsi zainteresirani tvorno sodelovali.
Vem, da so želje eno, realnost pa drugo. Verjamem pa, da bomo z medsebojno strpnostjo, spoštovanjem drug drugega, strokovnimi sodelavci in predstavniki društev  sestavi ZPS, vendarle sprejemali soglasne odločitve, ki bodo težile k napredku naše organizacije.«

 thumb_ivan_persak.jpg

Bivši predsednik Ivan Peršak se je v čustvenem poslovilnem nagovoru dotaknil thumb_dane_kastelic3.jpgzgodovine ustanavljanja ZPS in tistih, ki tudi zaradi neustreznih medicinskih pripomočkov niso več med nami. Zagotovil je, da je njegov največji uspeh 39 letnega dela prav zagotovitev obnovitvene regabilitacije našim članom. Posebno pa je povdaril: »Pri vsem svojem delu sem najbolj ponosen na to, da sem nešteto našim članov pomagal iz socialne stiske. Zaradi dela na socialnih programih je bila tudi ustanovljena naša organizacija. Vse to moje delo sedaj prepuščam mojim naslednikom in jim pri nadaljevanju mojega dela želim veliko uspeha.«
Delegati skupščine so v obsežnih trinajstih točkah dnevnega reda med drugim sprejeli poročila ZPS, poročila skupščine, poročilo predsednika ZPS, poročilo predsednika Disciplinske komisije in Nadzornega odbora ter direktorja Doma paraplegikov Pacug. Sprejeli pa so tudi program dela ZPS za leto 2008.

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd