+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

SKUPINSKA RAZSTAVA LIKOVNIKOV, KI SLIKAJO Z USTI ALI NOGAMI

thumb_vabilo-unsu-o.jpgSlovenska založba UNSU, ki jo vodi Klara Soss bo v Zgodovinskem atriju Mestne hiše v Ljubljani 9. oktobra ob 18. uri odprla likovno razstavo umetnikov, ki slikajo z usti ali nogami.
Vsi avtorji, ki se tokrat skupinsko predstavljajo, delujejo pod okriljem VDMFK, ki je lani obeležilo svojo spoštljivo 50–letnico uspešnega delovanja in ima tako v Evropi kot v svetu velik ugled.
Na razstavi se bo tokrat s svojimi slikarskimi dosežki predstavilo deset slikarjev in slikark iz vse Slovenije. Njihova ustvarjalnost bo presenetila marsikoga, ki komaj verjame, da so vso spretnost rok lahko nadomestila usta ali noge. Z neverjetno voljo in prizadevanji so prerasli ujetost, a se hkrati uspeli osvoboditi in dvigniti nad lastno nemoč. Lahko se samo čudimo in občudujemo, kaj vse zmorejo in kaj vse so ustvarili.
Razstava prinaša predvsem slogovno razgibanost, slikovitost v barvah in motivih narave. Vsak od njih se predstavlja s kar petimi deli. Večina jih je nastala v tehniki olja ali akrila na platno, saj jo mnogi najraje izberejo ravno zaradi njim najustreznejšega načina slikanja. Sicer pa so se nekateri preizkušali tudi v risbi, grafiki, akvarelu in drugih tehnikah.
(Umetnostna zgodovinarka Polona Škodič.)

Na stenah atrija boste lahko občudovali barvite grafike, polne domišljijskih figurativnih prizorov žal, že pokojnega Stojana Zafreda, poleg njega pa še dela polnopravnega združenja VDMFK Vojka Gašperuta in štipendistov: Benjamina Žnidaršiča, Janija Bevca, Silva Mehleta, Željka Vertlja, Dragice Sušanj, Jožeta Voduška, Angele Medved (slika z nogami) in mlade Neje Zrimšek, ki je v svoji iskrivi otroški domišljiji ustvarila vrsto najrazličnejših morskih motivov, portretov, pokrajin in tudi drugih, barv in življenja polnih slik.
Razstavo, ko bo vsak dan od 10. do 19. ure odprta do 12. novembra, bo odprl častni pokrovitelj razstave ljubljanski župan Zoran Janković.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd