+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

TRETJI KROG ŠAHOVSKE LIGE PRIPRAVILI MARIBORČANI

sah-mb1

FOTOGRAFIJE V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije je tretji krog šahovske lige v prostorih Taborke pripravilo Društvo paraplegikov sah-mb1severne Štajerske. Na tokratnem ligaškem tekmovanju se je na črno belih poljih pomerilo 26 šahistk in šahistov iz DP Istre in Krasa, DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, DP ljubljanske pokrajine, DP jugozahodne Štajerske, DP Prekmurja in Prlekije ter domačinov DP severne Štajerske.
Po pozdravnem nagovoru predstavnika društva Franca Nerata in predstavitvi sodnikovih pravil so šahistke in šahisti po švicar
sah-mb2skem sistemu odigrali sedem krogov. Rezultati so šteli za posamične uvrstitve, rezultati v ekipnem tekmovanju pa za končne uvrstitve v šahovski ligi. Za razmišljanje pri posamičnih partijah so igralci imeli na voljo 10, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa 12 minut.
V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa DP-Maribor (15), drugo in tretje sta si z enakim številom točk (14) razdelili ekipi DP Ljubljana in DP Celje, četrto mesto je osvojila ekipa DP Koper, (12.5), peto in šesto mesto pa s 5 točkami ekipi DP Murska Sobota in DP Novo mesto.
Med posamezniki je bil najboljši Franci Pinter – MB (6), drugi je bil Bogdan Petek – MB (5,5), tretji pa Vojko Gašperut – KP (5). Med šahistkami je bila najboljša Jožica Kerč – CE (5), druga je bila Anica Radej – NM (2), tretja pa Hermina Namestnik (1.5).
Ob razglasitvi rezultatov je športnike nagovoril predsednik društva Alfred Lasetzky, tekmovanje je vodil arbiter Branko Vadlja, pokrovitelj šahovske lige pri Zvezi pa je GRADEX k.d. Šempeter v Savinjski dolini.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd