+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

VRHUNSKI USPEH NAŠIH STRELCEV

anco am2015

V Ameriškem mestu Fort Benning poteka od  3. do 7. novembra strelsko tekmovanje za svetovni pokal. Legenda med anco am2015našimi strelciFranc Pinter – Ančo(SH1), ki se ponaša z naslovom svetovnega prvaka in štirimi paraolimpijskimi medaljami, je že prvi dan tekmovana posegel po vrhunskem rezultatu. V disciplini R1 je zmagal z rezultatom  (204,7), drugi je bil KorejecSu Wan Kim(202,9), tretje mesto pa je zasedelAbdulli Sultanu Alaryani(183,1) iz Združenih Arabskih Emiratov.
Slovenska reprezentanca je pod vodstvom trenerkePolone Sladičin njenega pomočnikaAleša Kosmačana to tekmovanje odpotovala z željo po doseganju čimboljših rezultatov. Ekipa v postaviVeselka Pevec, Franc Pintar, Damjan Pavlin in Franček Gorazd Tiršekželi ponoviti dobre rezultate s treningov tudi na tekmi. Pomembo je tudi to, da ekipa s čezoceanskimi nastopi pridobiva pomembne izkušnje z dolgimi potovanji ter streljanjem pod drugačno časovno razliko kar bo prisotno tudi v Riu, je povedala Sladičeva.

Več naZŠIS

veselkaNaši strelci so poskrbeli, da je v ameriškem mestu Fort Benning, kjer  od  3. do 7. novembra poteka strelsko tekmovanje za svetovni pokal, že dvakrat zadonela Zdravljica. Po zmagi našega vrhunskega strelcaFranca Pinterja(SH1), je za slavje poskrbela tudi trojica –Veselka Pevec, Franček Gorazd Tiršek, ki je v ekipnem nastopu (SH2) ponovila uspeh iz svetovnega pokala v Sidneyu. Z drugim mestom je uspeh ponovila tudi v disciplini R5.
Za nameček je Franček Tiršek (SH2) z rezultatom 188,2 v svoji skupini osvojil bronasto medaljo, Veselka Pevec (SH2) pa sedmo – 102,8.

E: dpik.koper@gmail.com