+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

ZAČETEK 14. FESTIVALA DRUGAČNOSTI

V knjižnici Ksaverja Meška smo 7. septembra 2021 odprli razstavo Zavoda Slokva, z naslovom »LUTKA ZAME IN ZATE«. Razstavljeni izdelki so nastali v okviru programa socialne aktivacije, ki vključuje pripadnike ranljivih ciljnih skupin (brezposelni, invalidi, drugače prikrajšani) in bo na ogled do 21. septembra 2021.
Teden dni kasneje bomo šli na »Inkluzijski pohod«. Skupaj s prostovoljci se bomo podali peš in z invalidskimi vozički z Ozar na Gmajno in na Grajski grič oziroma cerkev Sv. Pankracija in nazaj.
Prvi letošnji Literarni večer bo 16. septembra ob 18. uri v knjižnici Ksaverja Meška, kjer bomo gostili Sonjo Pungertnik. Vodjo Ignacijevega doma duhovnosti in prejemnico priznanja Andragoškega centra Slovenije za dosežke na področju izobraževanja odraslih ter Slovenko leta 2014. Predstavila bo svoje prvo knjižno delo, roman z naslovom Misliš resno?.
Drugi letošnji Literarni večer bo 23. septembra ob 18. uri prav tako v knjižnici Ksaverja Meška, kjer bomo gostili pisateljico Jožico Atelšek in soavtorja Štefana Kardoša. Jožica Atelšek je prva slovenska gluhoslepa pesnica in pisateljica. To je njen prvenec, kar pa ne velja za izkušenega, vsestranskega pisatelja, kot je Štefan Kardoš. Rezultat je krasen roman Plastenje s(r)amotki ga nam bosta predstavila.
Na pripravo letošnjega programa za Festival drugačnosti je vplivalo stanje z epidemijo covid – 19. Tako bo program potekal npr. brez predavanj in delavnic v šolah in zavodih. Zaradi zaostritve vladnih ukrepov ter upoštevanja priporočil NIJZ smo morali odpovedati veliko dogodkov, ki so bili že v naprej načrtovani. Tako je odpadla največja prireditev, ki jo izvajamo skupaj z Mirovniškim festivalom. Ta se sedaj seli na predstavitve in prispevke na splet.
Zaradi predvidenih slabih vremenskih razmer nam grozi prestavitev prireditve »Kolo povezuje«- načrtovane 19. septembra. Dogodka v okviru Evropskega tedna mobilnost, ki bi bil letos še posebej zanimiv in zaradi udeležbe mnogih društev zelo množičen ter pisan.
Ampak mi se ne damo in bomo storili vse, da načrtovani dogodki zaživijo in širijo svoje poslanstvo.
Stojan Rozman


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd