+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

ŠAH – ZAKLJUČEK LIGE IN 24. RADEJEV MEMORIAL

Sah1 Semic19

Sah1 Semic19Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je 8. maja 2019  v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo četrti krog šahovske lige ZPS-Gradex, mednarodni turnir in 24. memorial Jožeta Radeja. Šahisti so v avli  Kulturnega centra v Semičutekmovali v posamični in ekipni konkurenci. Nastopilo je 17 šahistk in šahistov iz šestih pokrajinskih društev Zveze, po dveletnem premoru pa tudi tri ekipe šahistov iz Bosne in Hercegovine (Zenica, Banjaluka Brčko) ter ekipa Titel iz Srbije.
Tekmovalci so po švicarskem sistemu, sodnikovih navodilih in pravilih FM-FIDE, odigrali sedem hitropoteznih krogov. V dopoldanskem času so odigrali zaključni četrti krog lige, ki ga šahisti že vrsto let posvečajo tudi prvemu predsedniku dolenjskega društva in odličnemu šahistu Jožetu Radeju, v popoldanskem pa še mednarodni turnir. Za razmišljanje in poteze v posamičnih partijah so imeli na voljo deset, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst minut.Sah2 Semic19

Rezultati četrtega kroga lige ZPS-GRADEX in memoriala
Ekipno – prvo mesto je osvojila ekipa DP Celje (14), drugo DP Ljubljana (13,5), tretje DP Maribor (11), četrto DP Koper (8,5), peto DP Novo mesto (8), šesto pa DP Kranj (6). Zadnja ekipa ni nastopila v polni postavi.
Posamično – prvo mesto in prehodni pokal je prejel Adam Dmitrovič – LJ (6), plaketo za drugo mesto je osvojil Igor Jeranko CE (6), za tretje pa Ivica Vukadin – KR (6).

Rezultati ligaškega tekmovanja v sezoni 2018 – 2019
Šahisti so prvi krog odigrali v Kopru kjer je zmagala domača ekipa (13), v drugem krogu v Celju je slavila DP Ljubljana (15), v tretjem v Naklem je bila ponovno najboljša DP Ljubljana (15), v četrtem v Semiču pa je zmagala DP Celje (14).
V sezoni 2019-2019 je ponovno zmagala DP Ljubljana (56), na drugo mesto se je zavihtela DP Celje (52,5), na tretje DP Podravja (45,5), na četrto DP Istre in Krasa (41), na peto DP Novo mesto (36), na šesto pa DP Kranj (10).

Rezultati mednarodnega turnirja
Na desetem mednarodnem turnirju se je v petih krogih pomerilo pet ekip – tri iz BiH, po ena pa iz Srbije in Slovenije. Zmagovalni pokal si je priborila Slovenija – Edo Planinc, Adam Dmitrovič in Ivica Vukadin (9), drugo mesto je osvojila Banjaluka (8,5), tretje Titel, (7,5), četrto Zenica (3), peto pa Brčko-Distrikt (2).
Ob razglasitvi rezultatov se je vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračnerzahvalil vsem, ki so sodelovali pri izvedbi posamičnih krogov, pokrovitelju lige GRADEX in vodji lige Jasminu Sabljakoviču. Še posebej pa Kulturnem centru Semič ter šahistom iz BiH in Srbije za mednarodno sodelovanje. Organizatorji so za najboljše uvrstitve v spominskem tekmovanju pripravili šahovske plakete in prehodni pokal, v ligaškem tekmovanju in mednarodnem turnirju pa medalje in pokale. Podelila jih je direktorica Kulturnega doma Irena Plut in ob tem poudarila naše dolgoletno sodelovanje predvsem na kulturnem področju. Tekmovanje je brez večjih zapletov vodil arbiter Marko Jurič.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd