+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

ZAKLJUČNA PRIREDITEV ZA ZLATO PALETO 2013

FOTOGRAFIJE1 IN FOTOGRAFIJE2

IMG 8441V likovni galeriji Trboveljskega delavskega doma so 15. 11. 2013 ob 18. uri odprli zaključno likovno razstavo Zlata paleta 2013. Na odprtju razstave, ki jo organizira Zveza likovnih društev Slovenije, so podelili tudi nagrade za najboljše likovne dosežke pri izvajanju projekta Zlata paleta. Na slovesnem dogodku so bili podeljeni certifikati kakovosti za tekoče leto v vseh zahtevanih smereh: grafike, risbe, slikarstva, abstraktnega slikarstva, kiparstva in fotografije. Izmed izbranih certifikatov je bila za vsako področje podeljena tudi Zlata paleta. Zlate palete in certifikate je podelil predsednik Zveze likovnih društev Slovenije Branko Železnik v spremstvu tajnice društva Kaje Železnik. Za pester kulturni program so poskrbeli učenci Glasbene šole Trbovlje z učitelji. Razstava bo odprta do 15. decembra.

 

V letošnjem projektu Zlata paleta 2013 je sodelovalo 218 avtorjev iz 23 slovenskih društev, med katerimi je strokovna žirija zveze izbrala 51 del za zaključno razstavo. Nagrado zlata paleta bo za risbo prejel Rajko Bogataj,  za delo Oseka, zlato paleto za grafiko je dobila Majda Drnovšek  za delo Soba, zlato paleto za slikarstvo si je po mnenju strokovne komisije zaslužil Peter Petovar  za sliko Vodne alge,  za abstrakcijo pa Simona Robin za Vesoljne poti, za kiparstvo Robert Kosmač za delo brez naslova  in za fotografijo Bojana Gvardijan za Zimski kontrast na Kočevskem jezeru.IMG 8458

Med dobitniki certifikatov so bili tudi: Benjamin Žnidaršič in Silvo Mehle za risbo, Metod Zakotnik in Klavdij Leban za grafiko, Dragica Čadež in Boris Šter za slikarstvo, Dragica Čadež za abstraktno slikarstvo in Ljudmila Turk za kiparstvo.

Projekt Zlata paleta je dolgoročni projekt Zveze likovnih društev Slovenije, ki vzpodbuja ljubiteljsko likovno ustvarjalnost in pospešuje njen razvoj. Zveza deluje z namenom širjenja in razvoja ljubiteljske likovne dejavnosti na višjo kakovostno raven. Skrbi za razvoj ljubiteljskih likovnikov v celovite umetniške osebnosti na področju likovne vzgoje in izobraževanja, organiziranju likovnih prireditev, medsebojnem obveščanju in obveščanju javnosti ter širjenja in promocije te zvrsti kulturne dejavnosti v slovenskem in mednarodnem kulturnem prostoru.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd