+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

16. KEGLJAŠKI TURNIR IN 6. KROG LIGE

kegljanje4

FOTOGRAFIJEREZULTATI TURNIRREZULTATI-LIGADruštvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je 26. aprila 2014 pripravilo že šestnajsto tradicionalno srečanje slovenskih kegljačev paraplegikov in tetraplegikov. Tudi tokrat so se ob občinskem prazniku za prehodni pokal Občine Domžale kegljanje4pomerili na sodobnem šeststeznem kegljišču Kegljaškega kluba v Kamniku. Hkrati je bil to tudi šesti in zaključni krog kegljaške lige pri Zvezi paraplegikov Slovenije.
Za lovorike se je tako v ekipni kot posamični konkurenci potegovalo 42 tekmovalcev iz osmih pokrajinskih društev ZPS. Izostali so kegljači iz DP Gorenjske, zato pa sta za organizatorja tekmovali dve ekipi. Kegljačice in kegljači so imeli na voljo 120 lučajev (60 na polno, 60 na čiščenje), za pravilni potek tekmovanja pa sta poskrbela sodnika Franci in Grega Grubar.kegljanje3
V ekipni konkurenci je prvo mesto s 1716 podrtimi keglji osvojila prva ekipa DP ljubljanske pokrajine, druga je bila ekipa DP jugozahodne Štajerske (1579), tretja pa ekipa DP severne Štajerske (1629).
V moški konkurenci je prvo mesto osvojil Viktor Rupnik – LJ (469), drugo Tone Kanc – NM (465), tretje pa Miran Jernejšek MB (436).
V ženski konkurenci je favoritinja Senka Ivaniševič – LJ podrla 433 kegljev, drugo mesto je osvojila Cvetka Štirn – LJ (366), tretja je bila Mariborčanka Nataša Godec (324). Tekmovanje kegljačev tetraplegikov in veteranov so organizatorji združili v eno skupino. Največ kegljev je podrl Aleš Povše – CE (447), na drugo mesto se je zavihtel Ludvik Škraban – MS (427), na tretje pa Emil Filipič – KP (413).
ZAKLJUČEK LIGAŠKEGA TEKMOVANJA
kegljanje1Na tokratnem zaključnem šestem krogu sezone 2013-2014 so razglasili rezultate in podelili pokale za ligaško tekmovanje. Prvi krog so ekipe odigrale v Radencih, drugega v Škofji Loki, tretjega v Ravnah na Koroškem, četrtega v Celju, petega pa v Novi Gorici. Po seštevku štirih najboljših rezultatov je prvo mesto s 7439 podrtimi keglji osvojila ekipa DP Maribor, srebrno odličje je osvojila ekipa DP Ljubljana (6982), bronasto pa ekipa DP Celje (6892). Četrto mesto je osvojila ekipa DP Murska Sobota (6772), peto ekipa DP Slovenj Gradec (6246), šesto ekipa DP Koper (5591), sedmo ekipa DP Gorica (4486), osmo pa ekipa DP Novo mesto (4379).
Ob razglasitvi rezultatov je športnike nagovorili župan Občine Domžale Toni Dragar in izrazil zadovoljstvo, ker z društvom že toliko let uspešno nadaljujejo s tradicijo kegljaških tekmovanj za pokal Občine Domžale. Župan želi, da bi tudi v prihodnje dobro sodelovali. Pa ne samo na športnem področju. Občina Domžale se trudi, da bi kmalu pridobila listino »Občina po meri invalidov« in odpravila čim več arhitekturnih ovir. S pozdravnim nagovorom se je županu pridružil še direktor Zavoda za šport Domžale Janez Zupančič, ki je kegljačem čestital za dobre rezultate, organizatorjem pa ponudil dobro sodelovanje tudi v prihodnje. Predsednik Gregor Gračner se je predstavnikom občine v imenu društva in Zveze paraplegikov zahvalil za prijateljstvo in velik posluh, ki ga občina ima do invalidov, nato pa so skupaj z občinsko svetnico Vero Vojska podelili pokale. Prehodni pokal občine je zmagovalni ekipi podelila organizatorka vseh šestnajstih turnirjev Cvetka Štirn in se zahvalila vsem, ki so ji pomagali pri organizaciji. Še posebej pa glavnemu pokrovitelju Občini Domžale, sodnikom, sponzorjem in donatorjem.
Turnir so poleg glavnega pokrovitelja Občine Domžale podprli še številni donatorji in sponzorji. Med njimi tudi Zveza paraplegikov Slovenije.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd