+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

22. september – DAN BREZ AVTOMOBILA

mob1
mob1»POTUJMO DRUGAČE,« je moto osrednje prireditve letošnjega Evropskega tedna mobilnosti in poudarja drugačne načine mobilnosti in pogona vozil z namenom, da se zmanjša naša odvisnost od nafte. Letos je tako kot že nekaj let nazaj sodelovalo okrog 30 slovenskih občin, ki so v središču svojih mest zaprle ulice za avtomobile in spodbujale hojo, kolesarjenje in uporabo javnega prevoza. Po vseh mestih se je zvrstilo veliko vzporednih prireditev, ki so opominjale, da je zadnji čas, čim prej storimo kaj več za ohranitev naše zemlje in naše mob2zanamce.
Tudi Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je z Mestno občino Ljubljana in drugimi partnerji CIVITAS ELAN, sodelovalo v tem projektu. Na Prešernovem trgu smo ob njihovi stojnici s fotografijami promovirali našo dejavnosti, mimoidoči so se lahko usedli na invalidske vozičke in naredili krog ali dva, naš priznani slikar Željko Vertelj, član Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, pa je predstavljal nekoliko drugačno ustvarjanje likovnih umetnin.
mob3V popoldanski paradi CIVITAS ELAN, ki je potekala od Krakovskega nasipa do Kongresnega trga so kolesarili naši ročni kolesarji, posebno navdušenje in velik aplavz pa je požela plesna skupina Zebra, ki je velike uspehe dosegla že v samem svetovnem vrhu. Zato si vsekakor poglejte tudi fotografije, ki povedo več kot besede. Parado sta si ogledali tudi delegaciji srbskih in makedonskih paraplegikov, ki se te dni mudijo na obisku v Sloveniji. Bili so navdušeni!

Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd