+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

DELEGACIJI SPREJELI NA FIHO IN URI SOČA

del1
del1Po sprejemu na Zvezi paraplegikov Slovenije so predstavnike Srbske in Makedonske delegacije, ki se te dni mudi na obisku v Sloveniji, 22. septembra sprejeli na Fundaciji za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij Slovenije. Direktor mag. Janez Jug jih je seznanil z delovanjem in vlogo, ki jo ima FIHO pri pomembnem in rednem viru financiranja omenjenih organizacij.del2
Gostje, ki na obisku v Sloveniji potujejo s kombi vozili DP Gorenjske in DP Istre in Krasa, so se za tem odpeljali na sprejem v Univerzitetni inštitut za rehabilitacijo Soča. Našo osrednjo rehabilitacijsko ustanovo sta jim predstavila, za tem pa Inštitut tudi razkazala direktor mag. Robert Cugelj in vodja oddelka za paraplegijo prim. Rajmond Šavrin. Še posebej zanimiv je bil ogled »pametnega« stanovanja IRIS, s katerim Inštitut predstavlja idealne bivalne prostore za gibalno oviranega invalida. Kaj vse lahko v naše domove pripelje sodobna elektronika, pa so za enkrat in za večino izmed nas, lahko samo še sanje.
Za tem sta si delegaciji ogledali našo prestolnico (nekateri so se z avtobusom LPP zapeljali do središča mesta). Vse je navdušila prireditev, ki jo je v okviru Evropskega tedna mobilnosti in Dnevu brez avtomobila pod geslom »Potujmo drugače,« organizirala Mestna občina Ljubljana. V paradi CIVITAS so namreč sodelovali ročni kolesarji DP ljubljanske pokrajine, na Kongresnem trgu pa so velik aplavz poželi plesalci svetovno uveljavljene plesne skupine Zebra. Gostom smo razkazali še mestno jedro in Mesarki most, nato pa jih z vzpenjačo popeljali še na ljubljanski grad, kjer jim je dobrodošlico zaželel naš član in svetnik MOL Sašo Rink.

Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd