+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

46. SPOMINSKO TEKMOVANJE PROF. BOJANA HROVATINA

slika hor3

FOTOGRAFIJE REZULTATI VIDEO Na atletskem stadionu v Radovljici je 12. septembra potekalo že 46. spominsko tekmovanje prof. Bojana slika hor3Hrovatina. Spomin na pionirja invalidskega športa so v tekmovalnem duhu poleg slovenskih atletov paraplegikov in tetraplegikov počastili še atleti iz Srbije, Bosne in Hercegovine ter Črne Gore, pridružili pa so se jim tudi ročni kolesarji. Največje atletsko srečanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije in sodelovanjem Zveze za šport invalidov Slovenije-POK, pripravilo Društvo paraplegikov Gorenjske. Rezultati atletov iz vseh devetih pokrajinskih društev Zveze pa so šteli tudi za uvrstitve na 24. državnem prvenstvu.
Po Zdravljici in pozdravnima nagovoroma predsednika Zveze paraplegikov Slovenije Daneta Kastelica in predsednika Zveze slika hor1za šport invalidov Slovenije Damjana Lazarja, so se atletinje in atleti v svoji klasifikacijskih skupinah (F51-F56-Veterani) najprej pomerili v troboju – met diska, suvanje krogle in met kopja oz. kija, za težje gibalno ovirane tetraplegike. Pri teh disciplinah tekmovalci paraplegiki zaradi boljših rezultatov orodja mečejo s posebnih višjih stolov, tetraplegiki pa uporabljajo nekoliko dvignjene ploščadi. Tekmovanje je potekalo na šestih tekmovališčih hkrati, tekmovalci pa s presedanjem niso izgubljali časa. Menjavali so le orodja. Pri metih so imeli na voljo en poizkusni met in šest metov v konkurenci, sodniki pa so na tekmovalni list vpisali najboljši izmerjen rezultat.
Sledil je troboj moških v hitrostnih vožnjah na 100, 200 in 400 m, za tem pa dve memorialni vožnji. Prva s standardnimi vozički na 100 m v ženski in moški konkurenci v spomin  prof. Bojana Hrovatina, druga pa na 800 m v odprti kategoriji v spomin na velikega prijatelja paraplegikov Henrika Übeleisa.slika hor2
Pestro atletsko tekmovanje so zaključili rekreativni in aktivni ročni kolesarji, ki so se pomerili za pokal Zveze paraplegikov. Prvi na 1.500 m, drugi pa na 6.000 m dolgi progi. Med rekreativnimi kolesarji je pokal osvojil Gašper Črnilec (DP-KR), med aktivnimi pa Marko Sever (DP-GO).
slika hor4Najboljši rezultati trobojev štirih tekmovalcev so šteli tudi za mednarodno tekmovanje nastopajočih držav. Prvo mesto je osvojila Slovenija, drugo Črna Gora, tretje, Bosna in Hercegovina, četrto pa Srbija.
Za pravilen potek tekmovanja je skrbelo kar 22 sodnikov Atletskega kluba Radovljica, za računalniški vnos in izračun rezultatov Marina in Janez Hudej, sodelovale pa so tudi študentke delovne terapije Zdravstvene fakultete Ljubljana. Športniki so tokrat za tekmovanje imeli odlične pogoje, pod karavanškim Stolom pa se je zbralo rekordno število športnikov. Nastopilo je 97 tekmovalcev, od tega 92 v atletiki.
Ob razglasitvi rezultatov so pokale in medalje podeljevali: mag. Cveto Uršič – Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Dane Kastelic – predsednik Zveze paraplegikov Slovenije, Draga Lapornik in Marjan Peternelj – paraolimpijca in Peter Robnik – predsednik DP Gorenjske.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd