+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

47. HROVATINOV MEMORIAL Z MEDNARODNO UDELEŽBO

h m1

FOTOGRAFIJE REZULTATI Na atletskem stadionu pri Osnovni šoli 1 v Murski Soboti je 10. septembra 2016 potekalo že 47. spominsko tekmovanje prof. Bojana Hrovatina. Naše največje atletsko h m1tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov in Zveze za šport invalidov-POK Slovenije odlično pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije. V spomin na pionirja invalidskega športa v Sloveniji je v zelo dobrih vremenskih pogojih nastopilo skoraj 80 atletinj in atletov iz vseh devetih pokrajinskih društev ZPS, pridružili pa so h m2se jim tudi atleti iz Hrvaške, Srbije, BiH in Črne Gore, ki so se skupaj z ekipo Slovenije pomerile v ekipnem četveroboju. Za pokal ZPS so tekmovali tudi ročni kolesarji.
Po Zdravljici, ki sta jo ob spremljavi Valerije Šömen na klaviaturah zapela člana društva Benjamin Krč in Dušan Slana, so športnike nagovorili: župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, predsednik Zveze Dane Kastelic, predsednik DPPP Stanko Novak in pomočnica ravnateljice OŠ1 Murska Sobota Suzana Tivadar.  Zaželeli so jim dobre rezultate in s tem odprli tekmovanje.
Najprej so se atleti na šestih tekmovališčih (v skupinah F51-F56) pomerili v metu diska in kopja ter suvanju krogle, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa v metu kija. Večina tekmovalcev pri je metih uporabljala posebne stole, ki so jim omogočali boljše tekmovalne pogoje in s tem boljše rezultate. Tekmovalci so polega poskusnega imeli na voljo še šest metov, za vpis v tekmovalni karton pa je štel le najboljši rezultat. Starejši atleti so tekmovali v skupini Veterani.
Sledilo je tekmovanje v hitrostnih vožnjah v skupinah T51 – T54. Ženske in moški so se najprej pomerili v troboju – vožnja na 100, 200 in 400 metrov. Seveda so najboljše rezultate dosegli tisti atleti, ki so tekmovalni na specialnih vozičkih.
V nadaljevanju tekmovanja so ženske in moški s standardnimi vozički na 100 metrov nastopili v memorialni vožnji prof. Bojana Hrovatina, moški pa s specialnimi vozički v vožnji na 800 metrov v spomin na novinarja in našega velikega prijatelja Henrika Übeleisa, ki je redno spremljal naše športne nastope.
Ob zaključku tekmovanja sta se za pokal Zveze paraplegikov Slovenije na 1.400 metrov dolgi progi preskusila samo dva ročna kolesarja. Zmagovalni pokal je s časom 5.37,20 osvojil Gašper Černilech m4 (DP-KR), pokal za drugo mesto pa veteranka Draga Lapornik (DP-LJ)(6.03,00).
h m3V štiričlanskem mednarodnem ekipnem tekmovanju v četveroboju (disk, krogla, kopje, memorialna vožnja) je prvo mesto osvojila ekipa Črne Gore (7,135,14), drugo ekipa Slovenije (6.849.91), tretje pa ekipa BiH (5.832,08). Srbijo in Hrvaško je zastopal le po en tekmovalec. Za pravilen potek tekmovanja so skrbeli sodniki prostovoljci iz Murske Sobote, za vnos številnih rezultatov Marina Hudej, za izračun pa vodja tekmovanja Janez Hudej.
Ob razglasitvi rezultatov je športnike nagovoril tudi predstavnik soorganizatorja Zveze za šport invalidov Slovenije Ljubo Miličevič, nato pa s predsednikom ZPS Danetom Kastelicem in tremi športniki, ki so nastopili na prvem Hrovatinovem memorialu – Edom Cerkvenikom, Zlatkom Bernaškom in Jožetom Globokarjem podelil medalje in pokale.
Organizatorji se za podporo zahvaljujejo Mestni občini in OŠ 1 Murska Sobota ter pokroviteljem Soča oprema, Krka, Lidl in Triglav. Z medicinsko tehničnimi pripomočki pa se je predstavil tudi RTS Medical.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd