+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

ŠAHOVSKI TURNIR VIKTORJA BREZOVNIKA – 2011

turnir-b2

turnir-b2FOTOGRAFIJE

DP Istre in Krasa je 20. oktobra ob podpori Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo tradicionalni spominski šahovski turnir. V prostorih Gostinske šole v Izoli se je na črno belih poljih pomerilo 21 šahistk in šahistov iz DP severne Štajerske, DP jugozahodne Štajerske, DP Dolenjske, Bele turnir-b3krajine in Posavja, DP ljubljanske pokrajine in DP Istre in Krasa.
V prvem delu turnirja, ki so ga organizatorji posvetili v spomin na svojega odličnega šahista Viktorja Brezovnika, so šahisti po Švicarskem sistemu tekmovali za posamične uvrstitve. Po šestih kolih sta Pinter in Petek imela po 5 točk, vendar je Pinter z enim boljših šahistov organizatorja Vojkom Gašperutom izgubil, in zlato kolajno moral prepustiti Bogdanu Petku (MB). Bogdan je namreč s šestimi točkami pokazal največ znanja v tej miselni igri. Srebrno kolajno je s osvojil domačin Vojko Gašperut, bronasto pa sotekmovalec društva Fahir Bašić. Franc Pinter (MB) je bil četrti, peti pa Adam Dmitrovič (LJ). Vsi so imeli po pet točk.
V nadaljevanju se je sedem društvenih ekip (organizatorji so imeli dve, dve pa tudi Celjani), v petih kolih in prav tako v Švicarskem sistemu, pomerilo za ekipne uvrstitve. Zmagovalni pokal je osvojila ekipa DP-MB, druga je bila I. ekipa DP-KP, tretja ekipa DP-LJ, četrta II. ekipa DP-KP, peta ekipa DP-CE, šesta ekipa DP-NM, sedma pa II. ekipa DP-CE. Igralci so za igro pri posamičnih kolih imeli na voljo 10, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa 12 minut.
Ob razglasitvi rezultatov je šahiste nagovoril podpredsednik društva Benjamin Žnidaršič, kolajne in pokale pa podelil referent za šport Boško Božič.
Tekmovanje je na turnirju po pravilih Šahovske zveze Slovenije brez zapletov vodil sodnik Andrej Žnidarčič.

REZULTATI POSAMIČNO >>>

REZULTATI EKIPNO >>>Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd