+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

BENJAMIN ŽNIDARŠIČ POLNOPRAVNI ČLAN VDMFK

ZnidarsicBenjamin Žnidaršič je s 1. marcem postal polnopravni član Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami (VDMFK), Silvo Mehle pa je postal pridruženi član. Mednarodno združenje slikarjev, ki rišejo z usti ali nogami (VDMFK) ima v svojih vrstah okrog 800 slikark in slikarjev iz celega sveta. Od teh je približno 100 polnopravnih, prav toliko pridruženih članov, drugi pa so štipendisti. In naša mala Slovenija ima v tem elitnem združenju kar dva polnopravna, enega pridruženega člana in sedem štipendistov.

Povemo naj, da o včlanitvi med polnopravne člane odloča Zbor delegatov, med pridružene člane pa Predsedstvo združenja. Seveda pa enemu in drugemu botruje le kvaliteta ustvarjenih del. Slikanje s čopičem v ustih oba predstavljata učencem na osnovnih šolah, hkrati pa opozarjata na nesreče, ki nas privedejo na invalidski voziček.Mehle
Prav gotovo imajo za njuno napredovanje zasluge mentorji: Rasso Causevig, Jože Potokar, akademski slikarji Mladen Stropnik, Benjamin Kreže, Izidor Jalovec, Milan Erič in tisti, ki so pred njimi izpopolnjevali naše likovne umetnike. Velike zasluge ima tudi Založba UNSU, ki skrbi za promocijo teh slikarjev ter njihovih del in jo že vrsto let zelo uspešno vodi direktorica Klára Soós. Seveda pa ima zasluge tudi Likovna sekcija pri Zvezi paraplegikov Slovenije, ki pripravlja mesečne likovne delavnice in kolonije, na katerih se pod mentorskimi vodstvi izpopolnjujejo naši likovni umetniki.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd