+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

BENJAMIN ŽNIDARŠIČ PREJEL PLAKETO OBČINE POSTOJNA

 

Ob občinskem prazniku Občine Postojna je naš slikar, pesnik in pisatelj Benjamin Žnidaršič prejel plaketo občine.
Občina Postojna svoj praznik praznuje 23. aprila v spomin na uničenje skladišča sovražnega bencina v Postojnski jami. Osrednjo prireditev so ob bogatem kulturnem programu pripravili v Kulturnem domu v Postojni kjer je župan postojnske občine Jernej Verbič zaslužnim občanom podelil tri visoka priznanja in tri plakete Občine Postojne.
Naš nagrajenec, član DP Istre in Krasa, je plaketo prejel za doprinos na kulturnem področju, saj je izjemno velik ustvarjalec in dejaven tako v matičnem društvu Istre in Krasa kot pri Zvezi paraplegikov Slovenije. Kulturna dejavnost pri naši Zvezi in pokrajinskih društvih je izredno razvejana,večino zaslug pa lahko pripišemo prav Benjaminu Žnidaršiču. Njegova prizadevanja pa so še posebej bogate sadove obrodila na likovnem področju, saj se na likovnih delavnicah izpopolnjuje več kot dvajset slikarjev, rezbarjev in kiparjev. Med njimi tudi osem najtežje gibalno oviranih tetraplegikov, ki so člani ali štipendisti mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. Benjamin organizira slikarske delavnice oziroma predstavlja nekoliko drugačno slikanje tudi po osnovnih šolah po Sloveniji in zamejstvu. In tako se že najmlajši člani naše družbe na neposreden in prijeten način seznanjajo z invalidnostjo in življenjem invalidov.
Plaketa je torej prišla v roke pravemu človeku, ki ga pa bo obvezovala, da bo tudi v prihodnje nadaljeval s svojim poslanstvom.

FOTOGRAFIJE

 

Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd